Чи потрібна нам допомога Порошенка, Гройсмана?

Iz pisem chitatelej 1280x1000
Поділитися новиною

Iz pisem chitatelej 1280x1000Продовження, початок № 40, 41

Із кінця  XIX століття, а то й раніше, у Гадячі поправляли здоров’я від сухот, у 1912 році був заснований туберкульозний санаторій. Так, у свій час у нас поправляли своє здоров’я Леся Українка, Алтер-Ребе (засновник руху Хабад) із своєю донькою, а при рад. владі із усього Союзу лікувалися військові. Миргородський санаторій був заснований у 1917 році, на п’ять років пізніше. А що сьогодні? У Миргороді відпочивають з усього світу, а у нас – обласного значення. Хоча природні умови у нас кращі. Чого вартий реліктовий дубовий гай біля санаторію.

Куди зараз поїде європейський турист? Туди, де природа і до сьогодні «править бал», а не у кам’яні джунглі. Зелений туризм – це перспектива завтрашнього дня.

Владі й громаді потрібно активніше починати змінювати свій регіон. Так, важко, але необхідно!  У 80–90 роках минулого століття у Гадячі будувались п’ятиповерхові будинки, було важко, держава не завжди виділяла кошти, але був ініціатор цих робіт – Леонід Луб’яний, який знаходив інвесторів, і Гадяч будувався швидше, ніж Київ, із розрахунку 1 м кв. на одного мешканця. Не знаю, чому він досі не почесний громадянин міста, може, депутати цього не знають?  Як писано у Біблії, «шлях проходить той, хто йде». Так і у нас з’явиться ініціативна група чи якийсь лідер, що ці ідеї зможе використати у своїй роботі і колись втілить їх у життя. Початок є – ландшафтний парк. Якщо розвинути і поєднувати в цілому зелений, рибний туризм, історичний і санаторно-курортний відпочинок, ми матимемо «золоте джерело». Це доходи в місцевий бюджет, зайнятість населення, розвиток інфраструктури міста і району. Про таке мріє кожен регіон будь-якої держави. То чому ми не використовуємо своїх можливостей? Порошенко і Гройсман нам робити не будуть, ми повинні самі працювати. «Якщо хочеш – знайдеш можливість, не хочеш – знайдеш причину», – писав Корольов.

О. Омельченко.

 

За підрахунками вчених, кількість питної води у світі за останні 50 років зменшилася на 50%. За інформацією газети «Урядовий кур’єр», 10.10.17 кількість природних катаклізмів в Україні за останній рік збільшилася у два рази. У районі, за свідченнями очевидців, рівень води у відкритих водоймах (колодязях) упав на 2-3 метри. Боротися з цим лихом потрібно всім, бо біда приходить не до одного, а до всіх разом.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...