Шановна редакція газети «Базар Медіа»

лист 2
Поділитися новиною

лист 2Хочу розповісти вам про один із безчинних випадків у нашому місті. Наприкінці січня 2017 року я відвідав свою приватизовану присадибну земельну ділянку у м. Гадяч, по вул. Степаненка, відгороджену парканом, і не повірив своїм очам, що можна таке натворити. Усі плодові дерева біля лінії електропостачання були нищівно попиляні. Дізнався від мешканців вулиці, що роботи виконували працівники Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» під керівництвом Багатого О.М. Горіх спиляний у рівні із парканом висотою близько 2-х метрів, інші плодові дерева також були наполовину попиляні – понівечені. То що можна подумати? Що керівник не контролює роботу своїх підлеглих працівників. По даному випадку я звернувся з письмовою заявою про роз’яснення до начальника ПАТ «ПОЕ».

1. Згідно яких нормативних документів керівництво Гадяцької філії так нищівно попиляло дерева? У правилах улаштування електроустановок (ПУЕ): розділ 2.4.51 – відстань по вертикалі від неізольованих проводів ПЛ до поверхні землі в населеній місцевості за найбільшої стріли провисання повинна бути не менше, ніж 6 м. Розділ 2.4.6 – якщо лінія електропередачі проходить лісовими масивами або зеленими насадженнями, відстань від проводів за найбільшої стріли провисання до дерев і кущів для неізольованих проводів має бути не меншою, ніж 1 метр.

2. Чому керівництво ГФ ПАТ « ПОЕ» не повідомляє своїх споживачів про виконання робіт по обпилюванню дерев та не надає термін для його виконання? Адже навесні кожен житель проводить обрізку дерев та очищає лінії електропередач від гілок.

3. За якого права працівники ГФ ПАТ «ПОЕ» незаконно проникли на мою територію і робили, що їм заманеться?

4. Чому на мою заяву з проханням надати письмову відповідь за вчинені дії від 20.02.2017р. за №С.–97, зареєстрованою у Гадяцькій філії, до цього часу не надано відповіді?

Проїхавши вулицями Степаненка, Островського, я помітив не в одного мене таку ж саму картину порізаних, понівечених плодових дерев.

Сподіваюся на те, що працівники ГФ ПАТ «ПОЕ», прочитавши цю замітку, не будуть надалі так безжально знищувати плодові дерева жителів міста, які їх  вирощують десятками років.

Анатолій Сук, 13.03.2017

Коментар Олександра Богатого, начальника ГФ ПАТ «Полтаваобленерго»:

«По-перше, договір про користування електроенергією оформлений не із заявником. А по-друге, в охоронній зоні під лінією електропередач насадження дерев заборонено. Чому не повідомляли про спилювання? Просто потрібно знати вимоги щодо утримання зелених насаджень, у тому числі й на власних ділянках. До того ж, договір по користуванню електроенергією чітко зобов’язує не перешкоджати обрізанню гілок дерев, що належать побутовому споживачу. Наші працівники обпиляли дерева, не заходячи на територію, а користуючись вишкою – лінія проходить над ворітьми, біля паркану. Керувались ЗУ «Про благоустрій населених пунктів», «Про землі електроенергетики і правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», а також Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України і Правилами охорони електромереж. Із моменту звернення 30 днів ще не минуло, а отже письмова відповідь буде надіслана заявнику вчасно».

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...