Потрібна маршрутка

лист
Поділитися новиною

листМайже у кожному номері газети так чи інакше висвітлюються проблеми з перевезенням пасажирів. Ось і ми вирішили поділитися одночасно і актуальним, і наболілим. Нещодавно почала курсувати довгоочікувана маршрутка із Качанового до Гадяча. Звичайно, це дуже добре, але ж усього один раз на тиждень – це абсолютно замало, ураховуючи той потік людей, яким потрібно значно частіше їздити до районного центру. Виходячи з вищевикладеного, пропонуємо збільшити кількість рейсів шляхом добавки до існуючого, який їздить кожного четверга, ще хоча б два рейси – у понеділок та п’ятницю (коли пасажиропотік найбільший).

Було б добре, якби маршрутка їздила ще й через Погарщину, адже там також бажаючих достатньо. Раніше це село відносилося до Гадяцького району, але із незрозумілих причин населений пункт приєднали до Лохвицького. Ось із тих пір почалися проблеми з поїздками. Хоча Погарщина і Лохвицького району, але значна кількість людей їздить до Гадяча навіть частіше, ніж до Лохвиці (хто – у справах, хто –  рідних, хто – у лікарню чи на базар, студенти – до навчальних закладів). Тому звертаємося до керівників району та до сільських голів Качанового й Погарщини посприяти у вирішенні цього питання. А особливо звертаємося до приватних перевізників: хоч Погарщина і відноситься до іншого району, але, думаємо, що це не так уже й принципово, головне, щоб було вигідно і перевізнику, і пасажирам. А тому з розумінням поставимося до повної вартості квитка для всіх без виключення пасажирів.

Маршрут такий: із Гадяча через Качанове до Погарщини, у центрі села біля школи є зупинка. Графік узгодити з сільським головою та поінформувати  населення. Найкращий графік, на нашу думку, був би такий: виїзд із Гадяча від магазину «Псьол» – о 6.30 ранку до Погарщини, а виїзд у зворотному напрямку – о 7.20. Близько 8.00 ранку пасажири були б у Гадячі, це всіх би влаштовувало. Люди, вирішивши свої питання, о 13.00 чи 14.00 знову за тим же маршрутом поїхали б додому. Хтось скаже, що в тому напрямку їздять вахтові автобуси. Так, їздять, але там і своїх працівників достатньо, усі автобуси заповнені вщент. Та й водії без особливого ентузіазму погоджуються брати навіть тих громадян, які весь вік пропрацювали в нафтогазовій галузі і знаходяться на заслуженому відпочинку.

До речі сказати, що автобуси везуть працівників із Гадяча і в ту ж Погарщину, та навіть у сусідню Сумську область, і проблеми в цьому не вбачають. Отже, звертаємо увагу тих приватних перевізників, які погодяться на даний рейс: бажаючі їздити в цьому напрямку були, є і будуть завжди. Тому дуже хочеться, щоб наше прохання не залишилося без уваги.

Василь Горбенко за дорученням жителів  сіл Качанове та Погарщина.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...