Батько великої родини «котляревців»

насменчук копия
Поділитися новиною

насменчук копияУ Гадяцькому коледжі культури і мистецтв імені І.П. Котляревського готуються до свята. Його директор, заслужений працівник культури України Анатолій Миколайович Насменчук 4 листопада святкує свій 60-річний ювілей.

У студентському колі його називають просто «наш класний, батько родини котляревців». Для колег він взірець в усьому.

Нам випала чудова нагода поспілкуватися із ювіляром.

Початок трудової діяльності, зокрема в Гадячі

Народився у Новій Каховці Херсонської області, закінчив Київський державний інститут культури ім. О.Є.Корнійчука. Трудову діяльність розпочав у 1983 році викладачем баяна Гадяцького культосвітнього училища, а із 1987 року переведений на посаду заступника директора з навчально-виховної роботи. Про те, що залишився жити та працювати в Гадячі, ніколи не шкодував. Із 2000 року і до сьогодні працюю директором Комунального вищого навчального закладу Полтавської обласної ради «Гадяцький коледж культури і мистецтв імені І.П.Котляревського».

Досягнення й успіхи – це результат плідної співпраці педагогічного та студентського колективів

У1994 році у коледжі створено дитячу студію естетичного виховання, у якій щорічно навчаються понад 200 дітей. У той же період започатковано нову спеціальність «Декоративно-прикладне мистецтво» з підготовки майстрів, керівників студій, гуртків, творчих об’єднань.

Щодо господарської діяльності, то побудовано навчальний корпус із танцювальними залами, проведена реконструкція приміщень гуртожитку, спортивних залів, виконано ремонтні роботи у навчальних кімнатах, капітальний ремонт даху навчального корпусу. У закладі постійно оновлюється і поповнюється комп’ютерна техніка. Навчальна й практична діяльність студентів забезпечується новими музичними інструментами, звукотехнічним обладнанням, сценічними костюмами. Набуті у коледжі професійні компетенції, практичні навички забезпечують усім випускникам можливість працевлаштування у закладах культури України. Значна частина випускників працівників закладів культури – бібліотек області, керівників самодіяльних мистецьких колективів, колективів позашкільної освіти Полтавщини, артистів Полтавської обласної філармонії, академічних обласних українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя й обласного театру ляльок – випускники нашого коледжу. З метою оптимізації діяльності навчального закладу у 2011 році за власної ініціативи створено нове відділення – обласні курси підвищення кваліфікації працівників культури і мистецтва, на яких щороку підвищують кваліфікацію понад 300 працівників культурно-мистецької сфери Полтавської області. Освітня, творча, мистецька діяльність навчального закладу посідає важливе місце у житті не тільки Полтавщини, а й країни в цілому.

Нагороди та відзнаки

Маю багато нагород, але хвалитися не дуже люблю. Та все ж: у 2005 році за успішну професійну діяльність отримав Почесну відзнаку Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти України», у тому ж році отримав Почесну відзнаку Міністерства культури і мистецтв України «За досягнення в розвитку культури і мистецтв», у 2009 маю честь та удостоєний почесного звання «Заслужений працівник культури України».

Побажання сучасній студентській молоді

Мене завжди дратує, коли старше покоління починає нарікати на молодь, що нібито раніше студенти були не такі, як зараз…Відверто скажу, що нічого подібного. Студентська молодь зараз дуже гарна. Так, вони всі різні, але вони освічені, проінформовані, виховані, тому різниці з боку моралі та етичних норм я не відчуваю. Все залежить від того, звідки вони прийшли, з якого середовища, сім’ї. Головне побажання, чи настанова: бережіть себе від спокус сьогоднішнього суспільства, адже їх дуже багато. Намагайтеся для себе окреслити червоні лінії, які ні в якому разі не можна переступати. Звісно, молодь має право трішки полінуватися, побешкетувати, адже молодість є молодість, але за червону лінію зась. Я завжди кажу, що потрібно до людей ставитися так, як би ви хотіли, щоб ставилися до вас.

Плани на майбутнє

Сьогодні ми працюємо в умовах нового законодавства, тому треба зробити таку колосальну роботу внутрішню, організаційну документальну, законотворчу, щоб студенти, навчаючись, відчували себе не на узбіччі доріг, а в центрі Всесвіту. Щоб студент, відповідаючи на запитання «Де навчався?», із гордістю відповідав: «У Гадяцькому коледжі культури і мистецтв імені І.П.Котляревського!»

У моїх планах завжди було, щоб наш навчальний заклад ніколи не розглядали як якийсь місцевий периферійний, щоб він завжди кваліфікувався тільки як показовий, цікавий та сучасний, абсолютно доступний для всіх.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...