Де межа?

межа
Поділитися новиною

межаУ понеділок, 28 жовтня, до редакції із зверненням прийшов житель Розбишівки Михайло Ткаченко:

«Прошу розібратися та висвітлити на сторінках часопису «Базар Медіа» реальний хід подій та моє бажання довести справедливість і законність у захисті своїх прав як члена громади і як громадянина України.

Я вже звертався до вашої газети, тож звертаюся ще раз. Мова про депутата районної ради Ігоря Миколайовича Верещаку, про його потужну техніку та дорогу, шириною 12 метрів за рахунок мого пастівника.

Із 2009 року орендую земельну ділянку 2,26 га (яка межує, а по факту є територією господарського двору колишньої МТФ №2) для випасання худоби.   Встановлював межові знаки за технічною документацією та договором оренди 2009 р. І.М. Верещака їх поспилював (про цей факт я повідомляв вашій газеті). Це було в квітні 2018 року. Далі встановлював межові знаки згідно техдокументації 2018 року та договору оренди /№20/15/2018 весною 2019 року. І.М. Верещака їх повитягав трактором. Знищені межові знаки були встановлені згідно технічної документації спеціалістом-землевпорядником Ю.Л. Мельником у присутності в.о. старости с.Розбишівка О.І.Коркішко, землевпорядника І.М.Багнюк та всіх зацікавлених осіб: М.М.Ткаченка, І.М.Верещаки, Л.М Верещаки, М.І.Кревсун.

Усе відбувається тому, що І.М. Верещака забрав дорогу, яка проходить між орендованим мною пастівником (а її ширина 6-6,5 м) та паями, які він орендує. Використовуючи в корисливих цілях повноваження депутата райради, чинить тиск на посадових осіб та депутатів громади, що не дозволяє їм вирішувати питання в правовому полі.

29 жовтня 2019 року об 11 годині за адресою: с.Розбишівка, вул. Лохвицька, 90 (колишня МТФ №2), за моєю ініціативою інженером-землевпорядником Ю.Л. Мельником буде проводитися встановлення (відновлення) межових знаків, уже втретє. Запрошую кореспондента і вашої газети на це «дійство» .

Злодії бояться світла, тому крадуть вночі, а керманичі всіх мастей – правди на сторінках газет.

При потребі надам копії звернень та відповідей на звернення, договорів оренди та технічної документації, квитанції про сплату орендної плати (у період із 2009 по 2019 роки) та звернення до поліції стосовно знищення межових знаків І.М.Верещакою, яка і зафіксувала цей факт».

 

Нагадаємо, у 2018 році до редакції дійсно звертався М.Ткаченко, розбишівський фермер, який займається вівчарством. 23 квітня 2018-го на одній із ділянок, які орендує, він поновлював межові знаки згідно технічної документації. Але, з його слів, фермер Ігор Верещака без пояснень знищив їх, а дорогу шириною 5м від межових знаків, яка нанесена на карті, переорав і засіяв. Ми зверталися до І.Верещаки за коментарем у телефонному режимі. Він стверджував, що до спилювання межових знаків відношення не має, а землі не захвачував. Тоді, щоб розібратися хто правий, у сільраді створили комісію, яка повинна була розібратися і вирішити проблему.

Але, судячи із отриманого звернення, за рік практично нічого не змінилося – орендарі продовжують сваритися за межу. Тож у вівторок, 29 жовтня, на запрошення Михайла Ткаченка відвідали Розбишівку. Близько години чекали, поки зберуться усі особи, зацікавлені у встановлені межових знаків. Проте, окрім Михайла Ткаченка, інженера-землевпорядника Ю. Мельника та землевпорядника сільської ради, так ніхто і не з’явився. Відповідно, визначення межі не відбулося. Тож, щоб нарешті правильно розмежувати орендовані земельні ділянки, М.Ткаченку доведеться призначати інший день та запрошувати усіх заново.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...