Держава виділила, а використати не зуміли

сесія рр
Поділитися новиною

сесія ррДруге пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання відбулося 17 січня. У ній взяли участь 30 депутатів із 34. На порядок денний було винесено 18 питань.

У ході сесії затвердили і погодили Програму зайнятості населення району на 2018-2020 роки. Також затвердили рішення про прийняття права на здійснення видатків на охорону здоров’я, утримання закладів освіти та  об’єктів спільного користування від П.-Роменської сільської ради у 2018 році.

Розглядали майнові питання, були затвердженні договори оренди та позички. Ознайомилися із реорганізацією шляхом перетворення Комунального закладу «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги» у Комунальне некомерційне підприємство «Гадяцький ЦПМСД» районної ради.Надали згоду на прийняття спеціалізованої комунальної техніки до спільної власності територіальних громад району від Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської області державної адміністрації у кількості двох одиниць – сміттєвози з боковим завантаженням та із додатковим обладнанням загальною вартістю 4 млн287 тис.200 грн.

Депутат районної ради А. Цимбал зауважив та висловив свою недовіру по питанню повернення до державного бюджету 80% коштів державної субвенції, виділених у 2017 році районному бюджету на інклюзивне навчання.

Тому 22 січня відбулося спільне засідання постійних комісій районної ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму; з питань бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку регіону, малого і середнього бізнесу та управління майном. На комісії згадали та обговорили цю проблему. Отже,« 22 березня 2017 року рішенням 20 позачергової сесії районної ради внесені зміни до районного бюджету на 2017 рік щодо затвердження субвенції з державного бюджету на інклюзивну освіту Гадяцького району для оплати видатків (заробітної плати), спрямованих на проведення додаткових корекційно-розвиткових занять, що визначені індивідуальною програмою розвитку дитини в сумі 248 тис. 285 грн. Відділом освіти райдержадміністрації були використані лише 57,5 тис. грн, а 190 тис. 840 грн повернуті до держбюджету.На придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку, обладнання, дидактичного матеріалу та особливих наочних засобів використано 34 тис. грн. На виплату заробітної плати фахівцям за фактично відчитані додаткові корекційно-розвиткові заняття – 23,5 тис. грн.

Спеціалісти відділу освіти райдержадміністрації дану ситуацію пояснили тим, що у зв’язку з відсутністю фахівців (учителя-дефектолога та фізичного реабілітолога)у штаті відділу освіти Гадяцької райдержадміністрації та психолого-медико-педагогічної консультації, додаткові корекційно-розвиткові заняття з розвитку мовлення, лікувальної фізкультури та соціально-побутового орієнтування не проводилися, і кошти державної субвенції не були використані. Крім того, відділ освіти райдержадміністрації, уникаючи нецільового використання бюджетних коштів, використовував їх тільки на цілі, визначені бюджетними призначеннями.

Депутати із розумінням поставилися до даної ситуації, але у свою чергу зазначили, що можна було знайти фахівців та забезпечити їх відповідними умовами для проведення занять із дітьми з особливими освітніми потребами.Після заслуховування та обговорення даного питання постійна комісія з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму вирішила створити інклюзивно-ресурсний центр до 1.03.2018, а такожнегайно оголосити конкурс на заміщення вакантної посади начальника відділу освіти райдержадміністрації».

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...