Генплан міста, строк сміттєзвалища, машина для поліції

сесія міська копия
Поділитися новиною

сесія міська копияУ попередньому номері тижневика було висвітлено інформацію про проведення сесії міської ради, яка відбулася 16 січня. Детальніше зараз:

Затвердили генеральний план Гадяча, який обійшовся місту у 860 тис. грн. Також внесли зміни у склад постійної комісії з питань містобудування, житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, зв’язку та управління майном. Вирішили звільнити депутата Л.Голуб від головування, із комісії не виключили. Причиною звільнення стало невідвідування нею сесій та постійних комісій. Головою комісії обрали Миколу Власенка. У подальшому також оберуть заступника та секретаря.

Виділили кошти у сумі 5 тис. грн РМ ГО любителів східних та слов’янських єдиноборств «Скіф» для участі у відкритому чемпіонаті Україні з бойових мистецтв у м. Київ.

Освіта

На реконструкцію даху та впровадження енергозберігаючих заходів на ДНЗ №10 «Казка» виділено 300 тис. грн; ДНЗ «Веснянка» виділено 824 тис. 893 грн. 33 коп. і 310 тис. грн – на капітальний ремонт харчоблоку.

Побутові відходи

Питання придбання сміттєвоза обговорюється вже третій рік поспіль. Причиною його відсутності стало невиконання домовленості підрядника згідно договору. Тому, зі слів  міського голови, щоб його придбати, потрібно внести зміни до міської програми поводження з твердими побутовими відходами на 2017-2020 роки. А саме: виділити кошти в сумі 1 мільйон 535 тис. грн на придбання сміттєвоза із додатковим обладнанням та боковим завантаженням. Загалом на цю програму передбачено 10 мільйонів грн:(придбання сміттєвоза, контейнерів, розробка проекту реконструкції та рекультивації сміттєзвалища, проектно-кошторисна документація, внесення коректив у мобільно-сортувальну лінію, облаштування майданчиків для збору ТПВ, на друковану продукцію із роз’ясненням правильності поводження з ТПВ).

Продовжено та дозволено експлуатацію Хитцівського сміттєзвалища до 2021 року. Його доопрацюють, змонтують сортувальну лінію та будуть заробляти певні кошти.

Поліція, прокуратура

Їх не залишили поза увагою – виділили кошти для придбання службового автомобіля у сумі 50 тис. грн, а для  Гадяцького відділення Миргородської місцевої прокуратури – 50 тис. грн на придбання комп’ютерної техніки, офісних меблів, ремонту службового автомобіля та ін.

Комунальне господарство

Побачивши та оцінивши ефект від теплообмінників, які вже були встановлені у деяких багатоповерхівках міста, виділили ще кошти в сумі 72 тис. грн на КП «Гадяч-житло» для продовження встановлення теплообмінників у будинках  Швидкого,11 та Тельмана,18А.

Плани м/р на рік

Депутати проголосували за те, що основні питання, які стосуються громади міста, будуть винесені на розгляд на сесіях, що відбуватимуться щомісяця (один раз на місяць). Тож у квітні, липні, жовтні буде заслухано звіти про виконання бюджету за три, шість та дев’ять місяців. У липні заслухають  звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста на 2018 рік. Земельні питання будуть розглядатися щомісяця. Розробили графік звітів: у квітні буде звітувати директор ВУЖКГ В. Приходько, у липні – КП «Сервіс» М. Ємець, у серпні – «Гадяч-житло» А. Гусак, у жовтні – «Гадячтеплоенерго» О. Гавриленко. Відповідно закону про місцеве самоврядування депутати також повинні звітуватися про свою роботу. У березні можна послухати доповідь депутата м/р О. Клочана. У липні  буде звіт постійної комісії з питань соціального захисту населення, освіти, культури, охорони здоров’я, молоді та спорту, туризму  – доповідає М. Лепський. У вересні начальник відділу освіти С. Бутенко прозвітує про оздоровлення та відпочинок дітей у літній період. Також заслухаємо інформацію міського голови про прийняті рішення, а в грудні  буде затвердження програми економічного і соціального розвитку міста та бюджету на 2019 рік.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...