«Гадяч-Агро» замовило обробку ґрунту майже вдвічі дорожче, ніж в Полтаві

Поділитися новиною

Ціна обробки гектара виявилася однією з найвищих по країні. Загалом на послугу витратять 688,5 тисяч гривень, пише МедіаДоказ.

Закупівля

688,5 тисяч гривень підприємство вкладе в дискування — обробка/розпушення ґрунту дисковими боронами. Угоду КП «Гадяч-Агро» уклало напряму і оприлюднило 29 квітня. 

Мова про 510 гектарів землі у c.Сари, с.Харківці, с.Осняги, с.Саранчова Долина, м.Гадяч. 

За договором дискування одного гектара обійдеться підприємству в 1350 грн/га (з ПДВ).

Примітно, що аналогічну послугу у квітні замовляв і полтавський Інститут свинарства та агропромислового виробництва. Ціна обробки гектара була майже вдвічі меншою — 700 грн/га.

Почесне друге місце

Ми перервірили квітневі закупівлі аналогічної послуги по всій країні і вийшло, що КП «Гадяч-Агро» оцінило роботи на землях Полтавщини дорожче, ніж підприємства Київської, Харківської, Миколаївської та інших областей.

Проте гадяцьке комунальне підприємство виявилося не найщедрішим. Із 8 областей України Гадяч обійшло м. Хоростків Тернопільської області,

де дискування оцінили в 1620 грн/га (з ПДВ).

Усі ціни:

Виконавець послуги

Подбати про 510 гектарів земель Гадяччини довірили фермерському господарству «Троя». За даними аналітичної системи YouControl, підприємство існує понад 10 років, кінцевим власником і бенефіціаром товариства є Марина Ромасенко. 

Участь у державних закупівлях фермерське господарство почало брати з 2022 року. За даними clarity-project, ФГ«Троя» взяло участь у 16 закупівлях, усі неконкурентні. 15 лотів на 2,6 млн грн підприємство отримало від «Гадяч-Агро». 

Наразі з «Троєю» підписано 14 договорів на 1,9 млн грн. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...