«Реформи в дії»

6402
Поділитися новиною

6402Доброго дня, шановна редакціє!

Звертаюся до вас із надією побачити на сторінках тижневика свою статтю під назвою «Реформи в дії»

Я є давнім прихильником вашого видання, але останнім часом дуже рідко можна прочитати  критичні матеріали як у бік центральної, так і місцевої влади. Це, мабуть, є наслідком стану свободи слова в Україні. Усе ж таки хочеться разом із досягненнями місцевої влади звертати увагу ЗМІ і на недоліки.

Маю досить поважний вік, вийшов на заслужений відпочинок  завчасно, через шкідливі умови праці у нафтогазовому комплексі. До цих пір не можу збагнути, що влада називає реформами і що є їх кінцевою метою? Прем’єр-міністр Гройсман широко анонсує пенсійну реформу. Начебто з жовтня значно збільшиться розмір пенсій для 9 мін. громадян України, від 200 до 1000 грн. При виході на заслужений відпочинок у 2011 році я мав пенсію 3600 грн, що становило 450 доларів США. Навіть якщо моя пенсія збільшиться на 1000 грн, то у доларовому еквіваленті вона буде значно меншою. То про яке збільшення йдеться у цій реформі? І взагалі, звідки візьметься так зване підвищення, якщо дефіцит Пенсійного фонду становить близько 150 млрд грн? Нещодавно дізнався, що існує Національна Рада з питань реформ, очолювана паном Шимківим. Хотілося б  знати, якими питаннями опікується ця інституція? Наступна так звана реформа охорони здоров’я. За кордоном  наш багатостраждальний народ України називають нацією вимираючих жебраків. За даними ООН, більш як 60% населення існують за межею бідності.  Наслідком реформи медицини, навіть зі сторінок вашого видання, як бачимо, при п’яти народжених є десять померлих. Прикро, що через  незадовільний стан медичного обслуговування населення з життя йдуть досить молоді люди.

Однією з найпопулярніших називають реформу поліції. Унаслідок реформи збільшилася кількість нерозкритих злочинів. Приємно споглядати за молодими людьми у красивій формі, на дорогих іномарках, але ефективність їхньої діяльності близька до нуля, про що свідчать  сотні понівечених автівок, участь правоохоронців через низький професійний рівень у ДТП із тяжкими наслідками. Наслідком реформ ДАІ є постійні вояжі поліціянтів із обласного центру. Різниця з ДПС полягає лише у розмірі мзди. При зустрічі поліцейських на трасі їх цікавить лише одне питання: чи не вживав спиртні напої учасник дорожнього руху. Їх не цікавить ні технічний стан авто, ні наявність документів. У разі джекпоту про складання протоколу рідко йдеться. Як правило таким рейдам підлягають населені пункти, де люди задіяні у  нафтогазовій галузі. Це П.-Роменська, Качанове, В. Будища і т.д.

Хочеться запитати діючу владу: наслідком яких реформ є стан автомобільних шляхів у Гадяцькому районі? На жаль, на сторінках вашого тижневика ми, читачі,  бачимо лише інформацію про кількість виділених коштів на ремонт доріг. Четвертий рік у країні керує постмайданна влада. Наслідки цього керування відчув кожен українець на собі. Але одним із мірил добробуту є стан автошляхів. Був приємно вражений, що у кінці червня від Краснолуцької розвилки до Хитцівської гори сяк-так зробили ямковий ремонт. На жаль, на самій горі нарізані глибокі ями, де я втратив переднє колесо. Щоб придбати нове, мені потрібно чекати півроку тих «гробових», які виплачує газпром. У районі Хитцівської школи бригада шляховиків поклала шматок нового асфальту, що по рельєфу нагадує пральну дошку, а у кінці, як логотип Гадяцького автодору, – ділянка не закритого щебеню.

Волею долі маю родичів у Липовій Долині. Дорога по території Гадяцького району – це справжнє пекло. Знаю точно, що жителі сіл Гл. Долина, М. Побиванка, Пирятинщина хотіли перекрити трасу, але ці спроби були марними. Цієї ділянки дороги водії бояться, як чорт ладану. Нещодавно прочитав напис на дорожньому знакові з боку Гадяча: «Пошли вам Господи таку постіль, як ця дорога», а з боку Липової «Палкий привіт від Укравтодору». Упевнений, чиновникам гикнеться за це неподобство не тільки на цьому, а й на тому світі. Вибачте, будь ласка за емоції, але обуренню немає меж.

З повагою до вас Анатолій Нечипорук

LIVE OFFLINE
track image
Loading...