Скоро операції будемо робити самі… по відео-уроках

дзвінок
Поділитися новиною

дзвінокМинулої п’ятниці до редакції звернулась жінка. Ситуація стосувалась її здоров’я, тому вона не забажала представлятись. Але не розповісти свою історію вона не змогла, а ми, у свою чергу, не можемо не поділитись нею із вами. Телефонна розмова записана на диктофон, тому публікуємо без змін:  

«Ця ситуація 20-хвилинної давності. Я відносно молода жінка, мені ще немає 40 років.

Звернулась до лікаря. Попередньо вона мені поставила неправильний діагноз, який не підтвердився на УЗД.  Потім я поїхала у Полтаву в приватну медичну установу, за  результатами УЗД якої мені показано хірургічне втручання.

Лікарю я розповіла цю ситуацію, нагадала, що у неї була, показала нею написаний висновок, а також діагноз із медичної установи. Попросила направлення в обласну лікарню або щось іще. На що лікар мені сказала, цитую: «Якби мені скільки платили, як у приватній клініці, я б може ще щось вам розказала також!»

Кажу їй: «Поясніть, як мені вийти із цієї ситуації», а вона каже:  «Читай в Інтернеті, не забирай у мене час. Якщо щось не ясно – відкривай Інтернет, там все написано». Сказати, що я шокована, – це не сказати нічого.

Я розумію, що ми живемо у Гадячі і що коли в обласний центр приїжджаєш і називаєш, із якого ти району, на тебе просто дивляться із співчуттям. Але ж цинізм просто перейшов усі можливі межі.

Я вся в сльозах, бо у мене проблема гостра, яка «не терпить». У мене немає півроку на умовляння лікаря, щоб вона хоч щось мені порадила. Але такого я ще не чула, щоб лікар радив прочитати про своє захворювання в Інтернеті, коли  ти звернувся до нього за допомогою! Може, ми й операції будемо самі робити? Там же відео-уроки є…

Я не пішла до головного лікаря, але дуже жалкую про це. Можливо, мене взагалі не можна було відпускати із відділення? Та про що ми говоримо? Ми ж довіряємо їм свої життя…»

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...