Хіба порядній людині пристало брехати?

лист
Поділитися новиною

листЗасоби масової інформації  – це потужна сила сьогодення, яка покликана нести суспільству правду, а не заповнювати інформаційний простір недостовірними компрометуючими фактами, які в переважній більшості фінансуються замовником.

Нещодавно в  ЗМІ з’явилася  публікація, яка викликала хвилю обурень. Автор статті  зухвало, без жодних доказів,  керуючись  чи то власними здогадками, чи то натяками «зверху», звинуватив  директора  Державного навчального закладу «Гадяцьке вище професійне аграрне училище»  Олександра Миколайовича Мигаля  у зловживанні службовим становищем та  привласненні коштів із прибутків навчального господарства.

Горе-писаку хочеться запитати, чи відоме  йому  поняття «Кодекс етики журналіста»? Відповідь однозначна.  Адже він  такими припущеннями образив  не лише директора, а й  трудовий колектив, тому що рішення, які пов’язані з діяльністю навчального закладу, приймаються  лише за погодженням загальних зборів колективу. Зокрема, не є винятком і мають юридичну силу договори  про спільну діяльність з ФОП Мотричем Д.М., одна з цілей яких є надання новітньої техніки та новітніх технологій обробітку землі для проведення виробничого навчання та практики учнів по опануванню професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

У складних економічних умовах, за відсутності повноцінного фінансування профтехосвіти з боку держави (за останні 25 років кошти виділяються лише на сплату комунальних послуг, заробітну плату та стипендію) співпраця з провідними аграрними підприємствами стала вимушеним кроком.

У розпорядженні навчального закладу 286,8507 га землі, яка необхідна для підготовки машиністів-трактористів широкого профілю. Але обробіток цих земель фізично зношеною технікою минулого століття став непосильним. Численні звернення до аграріїв району не давали результатів. Небайдужим виявився лише  ФОП Мотрич Д.М., плідна співпраця з яким і донині дає позитивні результати для розвитку навчального закладу.  Сьогодні ділянка землі стала повноцінним навчальним майданчиком. Відпрацювання практичних навичок на сучасній техніці заохочує  молоде покоління до навчання,  дає можливість випускникам стати конкурентоспроможними та затребуваними на ринку праці. Більше того, ФОП Мотрич Д.М. неодноразово надавав спонсорську допомогу, яка є вкрай необхідною для покращення матеріально-технічної бази училища.

Хочеться зауважити, що фінансова звітність щодо співпраці ДНЗ «Гадяцьке ВПАУ» і ФОП Мотрича Д.М. завжди велася і ведеться прозоро,  про що свідчать  бухгалтерська документація,  яка постійно контролюється державною фінансовою інспекцією, та щорічні звіти директора і головного бухгалтера перед трудовим колективом.

ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» попри всі труднощі є лідером у системі профтехосвіти. Дуже прикро, що так легко  можна спаплюжити добре ім’я навчального закладу і його колективу, яке  здобувалося протягом багатьох десятиліть.

Звертаємось до інтернет-видання «Полтавщина» і автора статті  із запитаннями: «Як можна  поширювати неперевірену  і необґрунтовану інформацію? Невже заповнення  газетних шпальт  будь-яким матеріалом сумнівної якості є для вас важливішим, ніж правда? Невже ви не розумієте, що коли училище втратить землю, то не зможе готувати кадри для с/г промисловості? Більше того, підлягатимуть скороченню 8 навчальних груп, що в подальшому призведе до знищення навчального закладу. Хіба ви за те, щоб діти були безпритульними, а працівники училища поповнили ряди безробітних?!»

Чому автора статті більше хвилюють гектари землі та гроші, а не  долі учнів та  їхнє майбутнє? Адже  в училищі   навчаються діти  переважно із малозабезпечених сімей, для яких  отримання професійно-технічної освіти  є, можливо, єдиним шансом зайняти чільне місце у суспільстві.

Щоб мати правдиву інформацію не про «Гадяцьке ПТУ», а про Державний навчальний заклад «Гадяцьке вище професійне аграрне училище», щонайменше його потрібно відвідати і  переконатися, що слова дописувача – лише домисли та уява.  

Наталія Зорило та Алла Різніченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...