Гарний урожай

помідори
Поділитися новиною

помідориШановна редакція!

Так повелося, що останнім часом навіть жителі міст переїжджають до села або винаймають ділянки, щоб мати можливість самостійно вирощувати овочі та фрукти. Адже так хочеться, щоб твої близькі харчувалися тільки корисною їжею. Як молода мама, що мешкає з сім’єю в місті, мене завжди турбувала якість продуктів, які ми вживаємо, бо про власне здоров’я необхідно піклуватися змолоду!!! І тому коли народилася дитина, питання щодо «свого городу» було вирішене!

Спочатку я вирощувала по декілька сортів помідорів, огірків, кабачків, бо їздити з міста в село виходило всього на декілька днів на тиждень. Потім шляхом власних помилок та удач я вирішила, що б не сталось, підібрати для себе такі культури, які не потребуватимуть великого догляду, при цьому їх смак та властивості не повинні від цього постраждати. Зараз, коли моєму сину уже 7 років, я вирішила поділитись своїм досвідом із людьми, які не мають часу та можливості приділяти багато уваги присадибній ділянці. І тут постає питання: «Яким сортам надавати перевагу: суперраннім, середнім чи пізнім»? На власному досвіді я переконалась, що сподіватись на врожай одного чи двох сортів – марна справа. Необхідно мати суперранні сорти, адже за будь-якої погоди вони встигають дати гарний врожай. Я віддаю перевагу таким, як «Санька», «Загадка», «Еверест», «Кайро», «Рання любов». Для салатів, томатного соку та кетчупу я вибираю такі сорти, як «Шапка Мономаха», «Мазаріні», «Хурма», «Божий дар», «Храм». Вони відрізняються великою врожайністю та розмірами плодів – від 300 г до 1 кг.

Для консервування краще підходять такі сорти, як «Шарада», «Ріо-гранд», «Сан-Марцано», «Донецька сливка», «Кібіц», «Загадка», «Нота», «Санька». Усі ці сорти стійкі до хвороб антракнозу, фузаріозу та фітофторозу. Людям, які хворіють захворюваннями ЖКТ або страждають на алергію, бажано не вживати червоні плоди. Тож їм я можу порадити такі сорти томатів, як «Хурма», «Золото скіфів», «Руслан», «Ілля Муромець», «Малахітова шкатулка» та «Золотий Кенігсберг».

Як бачите виростити гарний урожай цілком можливо. У моїй колекції є сорти на будь-який смак: рожеві, червоні, чорні, жовті, помаранчеві та малинові. Особливо хочу порекомендувати свій улюблений сорт «Нота» – ранній сорт селекції Придніпровського НДІ. Дозрівання плодів починається через 103-106 днів після появи сходів. Суцвіття компактне з 5-7 плодами. Плоди червоні, плескато-округлі, м’ясисті зі щільним смачним м’якушем, вагою від 110 до 250 грамів. На кущі сила-силенна плодів. Сорт невибагливий, гарно пристосовується до стресових погодних умов, стійкий до хвороб. Придатний до споживання у свіжому вигляді, консервування та приготування томатних продуктів. При консервуванні тугий і не розтріскується.

Якщо на вашій ділянці є такі сорти помідорів – ви не залишитесь без врожаю. Можливо, хтось захоче мати цей сорт. Я маю можливість безкоштовно поділитись насінням з читачами вашої газети. Також, як будь-яка жінка, я обожнюю квіти, маю багато видів на будь-який смак та гаманець. Бо саме квіти прикрашають навіть самий «скромний» двір. Усім, хто надішле чистий конверт з маркою та зворотною адресою, я безкоштовно надішлю насіння помідору «Нота» та безкоштовний каталог мого насіння овочів та квітів.

Моя адреса: Зарубій Марина, вулиця Героїв Крут, б. 5, кв. 29, м. Кременчук, 39622

2 коментарі до “Гарний урожай

  1. Доброго дня. Я з м Кременчук, як з Вами зв’язатися? Хочу придбати насіння

  2. [quote name=”Лілія Ципкіна”]Доброго дня. Я з м Кременчук, як з Вами зв’язатися? Хочу придбати насіння[/quote]
    Звертайтеся письмово. Інших контактів, аніж адреса у кінці листа, немає.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...