Раніше за ТО не платили, тепер доведеться

ГАЗ
Поділитися новиною

газДо редакції неодноразово зверталися мешканці міста та району з проханням пояснити нововведення – платне технічне обслуговування газових приладів: скільки і за що потрібно платити.

«Мало того, що всі прилади недешеві, попробуй купи щось нове, так ще й плати за те, що їх маєш», – кажуть люди.

Що ж то за технічне обслуговування і за що саме потрібно платити, ми запитали у Анатолія Довгаля (головного інженера ПАТ «Гадячгаз»):

«Керуємося Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Щодо вартості, то є загальні державні норми виконання таких робіт, згідно них і вираховується вартість роботи. Ними ми користуємось уже не один рік. Основним критерієм є затрата робочого часу, тобто скільки часу витрачено на ремонт того чи іншого газового приладу, із цього і випливає вартість.

Якщо мешканці не хочуть співпрацювати із «Гадячгаз», то можуть укласти договір із будь-яким іншим підприємством і співпрацювати з ним. Але проводити технічне обслуговування потрібно обов’язково.

Коли працівник приходить робити технічне обслуговування, пред’являє посвідчення працівника «Гадячгаз» і відразу дивиться на наявність технічної документації  та відповідність розміщення газового обладнання згідно проекту. Якщо все правильно, укладається договір та виконується технічне обслуговування газового обладнання. При виявленні несправності, витоку газу, відсутності тяги, самовільного підключення чи неправильного встановлення газового обладнання те обладнання, яке не відповідає вимогам безпеки, повинно відключатися.

Технічне обслуговування є платним і залежить від об’єму роботи. За зроблену роботу виписується рахунок, який оплачується в будь якому відділенні банку. На руки коштів ніяких не беремо. Технічне обслуговування проводиться раз на рік для приладів, які використовуються з димоходом (опалювальні прилади і колонки), раз на три роки – для газової плити.

Проводити ТО – це не наша ініціатива, тим паче брати за це гроші, хоча рік тому такі послуги були безкоштовними. А технічне обслуговування повинні пройти усі домогосподарства, бо ведеться чіткий реєстр».

Тож, шановні мешканці міста та району, за те, що до вас прийде працівник із ПАТ «Гадячгаз» та тільки перевірить, що ви маєте із газового обладнання, у середньому доведеться сплатити близько 200 грн (ТО газової плити – 31,51 грн, проточного водонагрівача – 48,04 грн, газового опалювального котла – 78,79 грн, конвектора газового – 33,86 грн, опалювальної печі – 33,11 грн, газопроводу, перевірка щільності фланцевих, різьбових з’єднань та зварних стиків – 48,28), а якщо щось потрібно буде відремонтувати, то за це плата окрема.

Оксана Руденко

2 коментарі до “Раніше за ТО не платили, тепер доведеться

  1. Интересно бы знать,что входит в это ТО?Именно перечень робот.

  2. Постановление не зарегестрировано в минюсте, не имеет юридической силы. Конкретно не указано номер постановления, к которому апелирует уважаемый инженер.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...