Немає карточки – гуляй

ЦРЛ
Поділитися новиною

ЦРЛХто може повідомити, чи має право черговий працівник реєстратури поліклінічного відділення ЦРЛ відмовити місцевому жителю з явними симптомами застуди в запису на прийом до лікаря, мотивуючи відсутністю амбулаторної карти?

Таке запитання днями надійшло на нашу ел. пошту. Далі йшли обурливі коментарі громадян на дії працівників реєстратури медичних закладів міста. При з’ясуванні обставин непорозуміння виявилося, що то була працівниця реєстратури ПМСД (приміщення колишньої дитячої консультації). Ми вирішили запитати у посадових осіб, а саме у Валентини Близнюк, головного лікаря комунального закладу «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги», що ж таки трапилося насправді.

«Був випадок, що пацієнтка прийшла вихідного дня на прийом до лікаря без амбулаторної картки з явними симптомами застуди, а працівник реєстратури відмовила у талончику. Але вона не мала права цього робити. У її посадових обов’язках написано, що в такому випадку звернення вона повинна записати і надати талончик до лікаря. Її дії були неправильними. Це людина без медичної освіти, працює на своїй посаді два роки, за цей термін ніяких інцидентів не було. За свій вчинок, вона отримала догану та написала пояснення і визнає свою провину. Пацієнтка не зупинилась і пішла до лікаря без талончика, та й правильно зробила, а якщо б не пішла, то незрозуміло, що б могло бути. Зараз вона находиться під наглядом сімейного лікаря.

Узагалі амбулаторна карта повинна зберігатися в лікарні, а не вдома. Лікар повинен мати повну інформацію про пацієнта. Зараз в закладі йде робота над впровадженням електронного реєстру пацієнтів. Для реєстрації потрібно прийти до лікарні з паспортом, оскільки буде працювати електронна база даних.

Ми поки що знаходимось на першому етапі, забезпечили кожне робоче місце комп’ютером, у тому числі й сільські амбулаторії, визначили кількість людей, які повинні пройти навчання на комп’ютерних курсах. Воно буде проводитися для двох категорій працівників. Перша – до 45 років, друга – старші 45. Наступним етапом буде процес занесення даних у програму. Уже створили графік, кожна амбулаторія за певний час повинна внести певну частину пацієнтів».

«БМ»

Фото використане, як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...