Здаєте молоко – укладайте договір

Молочні кооперативи – бути чи не бути?

Молочні кооперативи – бути чи не бути?

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстрація

Родина Перепелиць зі Сваток усе життя тримає корову. Нині продаж молока є значущим джерелом доходів сімейства. Аж ось при розрахунках на оформлення субсидії у інформації, яку надала податкова, сума коштів, виручених за продаж молока, виявилась набагато більшою, аніж було насправді:

«Нам вже по 80 років – і мені, і діду моєму. Усе життя корову тримаємо, на тому й виживаємо.  Молоко збирає у нас Буринський молокозавод із Сумської області. Дійшло діло субсидію оформляти. Я у себе по блокноту порахувала – за рік на 6 тисяч всього здала молока. А у соцслужбу передали аж 16! Тепер більше доведеться платити.

Так мені цікаво – де  ж вони взяли таку суму? Та жіночка, що збирає у нас молоко, каже мені: «У мене все по записах сходиться». Я ж то не бачу, що вона там пише собі! От, мабуть, і понаписувала…» – бідкається Марія Кирилівна.

А проблема ось у чому. Ніякого договору із молокозаготівельником селяни не укладають, хоча потрібно було б. Цим самими вони могли б принаймні убезпечити себе. А у нашому випадку – слово людини проти слова молокозаготівельника. Усе пишуть у блокнотику. І тепер дуже важко знайти крайнього.   

Далі вже справа податкової: перевірити інформацію, подану молокозаводом, практично неможливо. Адже ніхто не знає, скільки насправді прийняв молокозаготівельник і скільки  здала молока та чи інша особа. Проте, правда, мабуть, там вже нікому не цікава.

Тепер молокозаготівельник стверджує, що ні у чому не винен – він подав правдиві, на його думку, дані. А усі спроби сімейства Перепелиць дізнатись номер телефону бухгалтерії підприємства не увінчуються успіхом. Той самий молокозаготівельник каже, що бухгалтер нічого не знає, і взагалі «там вже усі працівники змінились», а старий телефон не відповідає. 

Виходу немає, а тепер родині Перепелиць нічого не лишається, як добиватись правди самостійно. А на майбутнє усім власникам худоби порада: щоб не бути ошуканими,  заздалегідь укладайте із підприємцями договори. Або хоча б будьте уважнішими, коли підписуєтесь у «журналі» молокозаготівельника. Потурбуйтесь про себе самі!

Оксана Кириченко  

Не всі люди, які утримують корів, повезуть свою продукцію на базар. Вони змушені здавати його закупівельникам за копійки. На базарі ж у місті молоко продають утричі дорожче. При оформленні субсидій тому, хто продає молоко на базарі, у дохід це не враховують. Зараз не враховують і дохід від молока, проданого безпосередньо закупівельникам. А у 2014 році, той, хто здавав молоко на завод, мав показати цей дохід у декларації.

Родині Перепелиць також обраховували дохід за 2014 рік. Вірогідніше, на наступний рік цей дохід при розрахунку субсидії їм враховуватись не буде.  

1 коментар до “Здаєте молоко – укладайте договір

  1. Для розрахунку субсидії (в разі врахування доходу за попередній календарний рік), спеціалісти управління подають запити до ДФС (податкової), з метою отримання інформації про доходи зареєстрованих осіб та розмір зазначених доходів, які необхідні для призначення субсидії. Після надходження вищевказаних даних приймається рішення про призначення (не призначення) субсидії.
    Звертаємо увагу, що призначення субсидії проводиться на підставі даних податкової інспекції, а у разі зазначення у декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС (податковій) на підставі довідок про доходи.
    Вирішення питання невідповідності даних зазначених у ДФС (податковій) з отриманими доходами громадян, не входить до компетенції управління соціального захисту населення.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...