Надані податкові консультації будуть доступні всім платникам податків

До уваги громадян! Інформація щодо електронного звернення та електронної петиції

До уваги громадян! Інформація щодо електронного звернення та електронної петиції

Поділитися новиною

Надані податкові консультації будуть доступні всім платникам податківГадяцька ОДПІ повідомляє, що з 1 вересня 2015 року письмові консультації надаються лише ДФС України, територіальними підрозділами областей та міста Києва. Інші територіальні підрозділи ДФС надаватимуть консультації лише в усній формі. Важливо, що усі надані письмові консультації підлягатимуть розміщенню протягом 10 днів на сайті контролюючого органу без зазначення реквізитів запитувача податкової консультації.

Передбачено, що консультація, надана в письмовій формі, обов’язково повинна містити опис питань, що порушуються платником податків, з урахуванням фактичних обставин, указаних у зверненні платника податків.

Таким чином, наданими контролюючими органами консультаціями зможуть користуватися усі платники податку. Однак не слід забувати, що відповідно до норм Податкового кодексу до відповідальності не може бути притягнений платник податку, який діяв відповідно до наданої безпосередньо йому податкової консультації. 

***

ДФС запроваджує новий електронний сервіс

Гадяцька ОДПІ доводить до відома платників податків, що з 25 серпня 2015 року Державна фіскальна служба України запровадила у тестовому режимі новий електронний сервіс «Отримання відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». З 1 вересня 2015 року сервіс запущено у штатному режимі.

Фізична особа – платник податків для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо сум своїх отриманих доходів та утриманих податків матиме можливість сформувати запит в електронному вигляді. Сформований запит підписується електронним цифровим підписом та відправляється на електронну адресу «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС».

За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів.

Детальніше з інформацією щодо роботи сервісу можна ознайомитися за посиланням http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/

Н. Пасічник, завідувач сектору реєстрації платників та електронних сервісів 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...