Основні вимоги пожежної безпеки на виборчих дільницях

Поділитися новиною

Шановні жителі Гадяцького району. А також громадяни, які безпосередньо будуть задіяні у виборчій кампанії (голови та члени виборчих дільниць)! Напередодні виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, з метою запобігання пожеж та виникнення надзвичайних ситуацій на виборчих дільницях, агітпунктах необхідно дотримуватися  заходів щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки.

Усю електропроводку слід перевірити на опір ізоляції, на електрощитах необхідно встановити нормований запобіжний захист заводського виготовлення. Шляхи евакуації повинні бути зазначені написом “ВИХІД”. Так як вибори будуть проводитись 25 жовтня 2015 року, наголошую на дотриманні правил улаштування та експлуатації приладів опалення, особливу увагу звертаю на об’єкти, де використовується пічне опалення, яке після закінчення опалювального сезону або перед його початком потрібно очищати від сажі, топки опалювальних грубок повинні щільно зачинятися, біля топок обов’язково повинен бути розташований протипожежний лист розміром 70х50 см, лежухи та димарі опалювальних грубок повинні бути обов’язково оштукатурені та побілені, а також відділятися від горючих конструкцій протипожежними розділками розміром не менше 0,51 см. Також занепокоєння викликають приміщення, в яких взагалі відсутнє будь-яке опалення, в цьому випадку хотілось би згадати  про заборону використання саморобних та несправних, а також не сертифікованих електронагрівальних приладів.

Будівлі виборчих дільниць необхідно забезпечити вогнегасниками не менше двох на кожне окреме приміщення та двома ліхтариками.

Біля телефонного апарату повинен бути напис номера телефону або порядку виклику оперативно-рятувальної служби. В разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної події слід негайно повідомити службу порятунку «101» і до прибуття розпочати ліквідацію надзвичайної ситуації силами добровільної пожежної дружини, яка має бути створена заздалегідь, за допомогою первинних засобів пожежегасіння, а також організувати евакуацію людей, документів та майна.

Приміщення, не задіяні для проведення виборів обстежити, знеструмити електроприлади, закрити на замок та опломбувати.

Відповідальність за виконання протипожежних заходів у приміщеннях виборчих дільниць несуть керівники тих установ, підприємств, організацій, в яких вони розміщені. Повсякденний контроль за дотриманням правил протипожежної безпеки на агітпунктах здійснюють завідуючі агітпунктами, а в разі їх відсутності – чергові по виборчій дільниці.

Звертаючись до громадян, хотілось би наголосити: не палити на виборчих дільницях,  не заходити в приміщення з джерелами відкритого вогню, петардами тощо.  

ПАМ’ЯТАЙТЕ: порушення вимог пожежної безпеки може призвести до пожежі. Щоб цього не трапилось, необхідно дотримуватися всіх вимог правил пожежної безпеки, а для забезпечення ліквідації пожежі з мінімальними матеріальними збитками або й без них слід належно забезпечити дільниці засобами пожежегасіння.

Для нас важливо зробити все, щоб не допустити пожежі! 

Анатолій Яреха, провідний інспектор Гадяцького РС ГУДСНС України у Полтавській області, капітан служби цивільного захисту 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...