До уваги керівників державних установ!

Поділитися новиною

Гадяцьке районне управління юстиції доводить до вашого відома наступну інформацію.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція) від 12.02.2015 № 191-VIII внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі – Закон), зокрема, щодо надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – ЄДР).

Так, статтею 20 Закону визначено, що органи державної влади, органи місцевого самоврядування, суди, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи Служби безпеки України та їх посадові особи безоплатно отримують відомості з ЄДР з метою здійснення ними повноважень, визначених Законом, виключно в електронній формі через веб-сайт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, у порядку, визначеному Міністерством юстиції України.

Наказом Міністерства юстиції України від 31.03.2015 № 466/5, затверджено Порядок отримання відомостей з ЄДР органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України.

Згідно з пунктом 3 зазначеного Порядку, доступ користувача до ЄДР з метою отримання відомостей з нього в електронній формі надається на підставі договору, укладеного між таким користувачем та технічним адміністратором ЄДР (ДП «Інформаційно-ресурсний центр») шляхом приєднання користувача до договору, що розміщується на офіційному веб-сайті технічного адміністратора ЄДР (електронна адреса: http://irc.gov.ua/ua/edr_users_do).

Враховуючи викладене, з 1 жовтня 2015 року Державні органи отримують відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців виключно самостійно в електронній формі, без права витребування додаткових довідок та інших документів від громадян.

А тому, в разі необхідності, з метою здійснення повноважень, визначених Законом, отримувати відомості з ЄДР, рекомендуємо звернутися до Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр». Актуальна інформація з викладених питань міститься за посиланням http://urs.minjust.gov.ua/ua/freedocuments.

Т.Дмитрук, державний реєстратор реєстраційної служби Гадяцького РУЮ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...