Управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації повідомляє

Управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації повідомляє

Управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації повідомляє

Поділитися новиною

Управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації повідомляє Однією з найбільш поширених пільг, що забезпечує підвищений рівень соціальних гарантій окремих категорій громадян, є пільга на оплату житлово-комунальних послуг.

Із цією метою щороку в Державному бюджеті України передбачається окрема субвенція місцевим бюджетам. Відповідно до Закону України  «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII для окремих пільгових категорій громадян з 1 липня 2015 року  змінено порядок та механізм надання пільги.

Таким чином, пільги на житлово-комунальні послуги, абонентну плату за користування квартирним телефоном надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710,00 грн).

Пільги поширюються на членів сім’ї пільговика згідно законодавчих актів України (Закони України).

Залишено право на пільги без змін: учасники бойових дій, інваліди війни, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, державної пожежної охорони, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 та 2 (відмінено пільги на санаторно-курортне лікування), діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, реабілітовані особи.

Пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710,00 грн):

учасники війни, члени сім’ї (загиблих) померлих ветеранів війни,жертви нацистських переслідувань (статті 6-1–6-4), працівники  міліції,  звільнені  зі  служби за віком, хворобою  або  вислугою років, діти війни, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 3 (відмінено пільги на санаторно-курортне лікування), працівники освіти на пенсії, працівники культури на пенсії, працівники охорони здоров’я  на пенсії, бібліотекарі на пенсії, багатодітні сім’ї.

Звертаємо увагу пільговиків, які ще не визначили право на отримання пільг з 1.07.2015 р. з урахуванням доходу, що згідно змін, внесених до Порядку постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2015 року № 446, термін звернення за визначенням права на отримання пільг з 1.07.2015 року збільшено, тобто для визначення права на отримання пільг з 1 липня 2015 року пільговик має право звернутися до органу соціального захисту населення протягом липня-вересня 2015 року.

Тому пільговикам, які не звернулися до управління з тих чи інших причин, необхідно надати інформацію про доходи  або підтверджуючі документи про їх відсутність за період з 1.01.2015 р. по 30.06.2015 р. За додатковими роз’ясненнями щодо надання пільг звертайтеся до відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення  управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. 50 р. Жовтня, 44, каб. № 2; тел. 2-14-75, 2-06-54.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...