Призупинене навчання через COVID: які заклади на Полтавщині закрили на карантин

karantin
Поділитися новиною

karantinЗ початком нового навчального року на Полтавщині школярі й студенти ще не встигли розпочати звичне навчання, як змушені були перейти на дистанційну освіту. Все, через поширення коронавірусу у закладах освіти, пише np.pl.ua

За інформацією Департамента освіти і науки Полтавської ОДА, на 14 вересня в області повністю закриті на карантин і переведені на дистанційне навчання такі заклади освіти:

Балясненський ДНЗ Диканського району — з 9 по 22 вересня (захворіли двоє вихованців і двоє педагогів);

Руденківський ДНЗ Новосанжарського району — з 9 по 22 вересня;

Руденківська ЗОШ I-III ступенів Новосанжарського району (опорний заклад + філії) — з 9 по 22 вересня (захворіли учень і бібліотекар);

Решетилівська філія I ступеня з дошкільним підрозділом “Опорного закладу Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника Решетилівської міської ради” – з 15 по 25 вересня (захворів один підсобний працівник).

Також в кількох освітніх закладах закрили по одній групі чи класу.

По одній групі закрили на карантин у Полтавському ДНЗ (ясла-садок) №71 “Вишенька” до 21 вересня (захворів педагог) та у Полтавському ДНЗ (ясла-садок) №83 “Дзвіночок” до 22 вересня (захворіла помічник вихователя).

По одному класу закрили у Миргородській гімназії імені Т.Г. Шевченка — з 11 по 25 вересня та в Полтавській гімназії №31 — з 14 по 18 вересня. Там захворіли двоє учнів.

Також на дистанційне навчання перейшла одна група в Кременчуцькому медичному фаховому коледжі — з 2 по 16 вересня (захворів один студентів). І закрили 5 груп в Українській медичній стоматологічній академії — орієнтовно з 4 по 21 вересня (захворіли 6 студентів і 4 педагоги).

Запроваджений в Україні адаптивний карантин дозволяє спостерігати за динамікою поширення COVID-19 в певному місті, селищі, районі чи області. Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов раніше повідомляв, якщо спалах коронавірусу виникне в окремому місті чи районі, навчання там буде призупинене. Відповідно до поділу на карантинні зони, в Україні дозволено працювати закладам освіти у “зеленій”, “жовтій” та “помаранчевій” зонах. Однак, якщо в регіоні запроваджується “червона” зона, освітні заклади припиняють працювати у звичному режимі і запроваджують дистанційне навчання.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...