Шахрайства, крадіжки та насильство: стан правопорядку на території Гадяцького району в період з 8 по 15 вересня

police car on the street PM9NA4Q min scaled
Поділитися новиною

police car on the street PM9NA4Q min scaledЗа тиждень до чергової частини Гадяцького ВП надійшло 120 заяв та повідомлень, із них 12 повідомлень відомості яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого Кримінальним кодексом України.

А саме, з числа зареєстрованих : 4 – кримінальних провадження за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження); 1 – кримінальне провадження за ст.185 КК України (крадіжка); 2 – кримінальних проваджень за ст.190 КК України (шахрайство); 4 – кримінальних провадження за ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту); та ін.

8 вересня 2020 року до чергової частини Гадяцького відділу поліції звернулася мешканка одного з сіл району, про те, що вона стала жертвою шахрайських дій. Зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку та повідомив неправдиві відомості, щодо операції по її карті, та в подальшій бесіді переконав у необхідності звірити деякі особисті дані карткового рахунку. Заявниця відповіла на всі запитання «банківського співробітника» а також ввела комбінації цифр які говорив невідомий а через деякий час помітила, що з її карткового рахунку зникли грошові кошти у розмірі більш ніж 20 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

10 вересня до чергової частини Гадяцького відділу поліції, звернувся 51– річний місцевий житель із заявою про викрадення у нього мобільного телефону. У крадіжці він запідозрює свого нового товариша, з котрим познайомився знаходячись у гостях приятеля. Проведеними розшуковими заходами підозри потерпілого підтвердилися. Як виявилося, у помешканні на час зникнення мобільного телефону перебували четверо чоловіків, які розпивали алкогольні напої. Зловмисник скористався тим, що за ним ніхто не стежить, та викрав телефон. Виявивши крадіжку, потерпілий одразу звернувся за допомогою до правоохоронців. Зловмисником виявився 31– річний чоловік житель одного із сіл району, який шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном під час спільного розпиття спиртних напоїв.

В ході пошукових заходів поліція знайшла викрадене та повернула власнику. Чоловік вину свою визнав, проте причини вчиненого так і не міг пояснити. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

У рамках проведення оперативно-профілактичних заходів операції «МАК-2020», працівниками Гадяцького відділу поліції  під час санкціонованого обшуку за місцем проживання трьох місцевих жителів, та жителя одного із сіл району було виявлено і вилучино нарковмісну сировину рослинного походження. Як в подальшому винуватці пояснили працівникам поліції, коноплі вони вирощували та зберігали для власних потреб, хоча й знали, що це незаконно.

У поліції відкрили відразу чотири кримінальні провадження – за ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Все виявлене працівники поліції вилучили та направили на експертне дослідження.

13 вересня до чергової частини Гадяцького відділу поліції надійшло повідомлення, про викрадення велосипеда з домоволодіння жителя одного з сіл району. За фактом таємного викрадення майна відкрито кримінальне провадження передбачене ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Проводяться розшукові заходи.

За вказаний період Гадяцьким відділом поліції також проводились заходи щодо протидії адміністративних правопорушень в публічних місцях. В ході проведених заходів було складено:

6 – за ст.178 чч.1,2,3 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді);

2- за ст. 175-1 чч. 1 та 2 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях);

4 – за ст.183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб);

1 – за ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей);

2- за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства в сім’ї); та ін.

нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік).

Протягом тижня в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху було виявлено 30 порушення правил дорожнього руху, а саме:

– 5 – за ст.121 КУпАП (порушення водієм правил керування транспортним засобам, правил користування ременем безпеки або мотошоломами);

– 9 – за ст.122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху);

– 6 – за ст.126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки);    – 4 за ст.127 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху пішоходами);

– 3 за ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів. Дорожніх споруд чи іншого майна);

та складено 2 протоколи за ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), та інші.

Всього протягом минулого тижня Гадяцьким ВП було складено 50 адміністративних протоколів.

Петро ТОКАР, начальник Гадяцького ВП.                                    

Олеся КОРОЛЬ, сержант поліції, помічник чергового СРПП №3 Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...