«ЛІЧИЛЬНИК ВСТАНОВЛЕНИЙ НА ВИСОТІ 10-12 М ВІД ЗЕМЛІ»

4433769406
Поділитися новиною

4433769406До редакції надійшов лист від жителя міста Гадяч, який мешкає на вулиці Спортивній, Миколи Горопашного, зі скаргою на філію АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО».

Я проживаю зі своїм сином і він- інвалід першої групи. Мені потрібно його годувати, мити, а, також, прати речі та інше. Із 20 липня цього року я не можу користуватися електроприладами. Адже, того дня заступник керівника філії АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» А. Дяченко обмежив мене, пенсіонера та інваліда, у доступі до електроенергії, установивши обмеження, яке складали по договору ще в 2005 році, і це обмеження утратило свою силу. Начальник Гадяцької філії вище вказаного товариства О. Черняк, 22  червня, зареєструвавши заяву, надав відповідь, що більшої потужності встановити не можуть згідно з постановою.

14 березня 2018 року згідно постанови № 312 НКРЕЕП 8.4.3 зазначено, що для постійних магнітних полів передбачено 100 мТл, для змінних магнітних полів – 30 мТл, а для електричних полів – 5 кВа. А це означає, що індикатор повинен бути установлений 16 ампер. Як пояснив О. Черняк, у нього вдома, в господарстві та у всіх працівників філії встановлені саме такі індикатори і їх вистачає для користування електроприладами. Із пояснень О. Черняка стало зрозуміло, що саме такі індикатори встановлені по всьому місту. Я особисто перевірив його свідчення зі своїм товаришем А. Самофалом і свідчення дійсно співпадають – індикатори встановлені на 16 ампер. Але по вулиці С. Білохи , де проживає мій товариш, установлені індикатори на 25 ампер. Жителі вулиці ніякого договору не складали, а існує тільки договір до 2005 року, як у мене та мого товариша А. Самофала. До речі, у А. Самофала індикатор встановлений всього на 10 ампер.

До речі, 20 липня працівники Гадяцької філії АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» встановили мені лічильник на самому верху електроопори, під напругою біля індикаторів. Я пенсіонер і не зможу кожного дня вилазити на електроопору, знімати показники, вимикати та вмикати напругу при заміні електролампи, чи вимиканні індикатора при перенавантаженні. Все це є небезпечно та загрожує моєму життю.

Лічильник встановлений на висоті 10-12 м від землі під напругою 3-х фазної лінії. Діями при виконанні робіт з електроустановки керував заступник начальника філії А. Дяченко. На моє звернення до нього , як мені знімати показники лічильника та сплачувати кошти за використану електроенергію, як відключити електропостачання до мого будинку при необхідності, і як включити світло, коли спрацює 10-ти амперний індикатор,(а повинен стояти 16-ти амперний), відповідповів: «Хай вмикають та вимикають індикатор журавлі та інші птахи»,- і усміхнувся.

А. Дяченко, як зазначив О. Черняк, порушив постанову, та замість 16-ти амперного індикатора встановив 10-ти амперний. В зв’язку з цим, прилади, які до 20.07.2020 працювали, тепер не працюють. Жителі нашої вулиці споживали електроенергію в необмеженій кількості. А договори у всіх складені у 2005 році, як і у мене. Тож А. Дяченко порушив правила улаштування електроустановок.

О. Черняк, який на той час був у відпустці, підтвердив, що А. Дяченко порушив наказ Міністерства Енергетики та вугільної промисловості України від 21.07.2017р № 476 «Про затвердження правил улаштування електроустановок».

Працівники обленерго встановили електроустановку на висоті 10-12 м, а висота до коробки затискачів лічильника, згідно пункту 1.5.29 правил установки, повинна бути в межах 0,8-1,7 м від землі, а не на рівні пташиного польоту.

Тобто, виходить- А Дяченко навмисно, чи просто, не знаючи правил, провів установку не вірно і, в зв’язку з цим, прошу направити його на переатестацію. Чи може ця особа хоче взяти кошти простих громадян собі до кишені? То нехай вибачає, ми, пенсіонери та ветерани праці, хабарів не даємо і закон для всіх один. То чому всі користуються електропостачанням без обмежень, а мені та А. Самофалу ці обмеження, все ж таки, встановили?

До всього вище вказаного прошу:

– установити потужність електропостачання у моєму будинку 5 кВа згідно з постанови НКРЕЕП від 14.03.2018 № 312;

– установити приладдя на електроопорі у вільному доступі для мене та працівників АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО», для зручного зняття показників лічильника та інших маніпуляцій на висоті 0,8-1,7 м від землі, згідно з наказу Міністерства Енергетики та вугільної промисловості України від 21.07.2017р № 476;

– надати копію сертифіката або свідоцтва про атестацію індикаторів чи лічильників з вмонтованими індикаторами. Вони повинні бути обов’язково сертифіковані чи атестовані ,у разі встановлення їх у лічильники, у встановленому порядку. Також силові характеристики не повинні перевищувати порогові значення 100 мТл, 30 мТл та 5 кВа згідно постанови № 312;

А ще хотілося дізнатися, чому А. Дяченко категорично відмовився мені надавати ці документи. Адже начальник Гадяцької філії О. Черняк особисто зазначив, що всі сертифікати на лічильники, індикатори та запобіжники повинні видаватися на вимогу споживача.

Микола Горопашний, 23.07.2020р.

3 коментарі до “«ЛІЧИЛЬНИК ВСТАНОВЛЕНИЙ НА ВИСОТІ 10-12 М ВІД ЗЕМЛІ»

  1. А з якого це переляку взяли і встановили лічильник на стовпі ? Чому це було зроблено тільки Горопашному ? Щось я не бачив лічильників на стовпах. Зараз вони виносяться на фасади будівель. Бажано звичайно щоб цю ситуацію прокоментувала інша сторона.Це по-перше. А по-друге, лічильник з обмеженнями Горопашному вже встановляли і керівником філії тоді був Богатий О.М. Думаю, що йому варто подивитися, чи начищені до блиску власні черевики, а вже потім коментувати в кого взуття в болоті.

  2. Так скоро дотягнуть до рівня гадячгаз. То взагалі роблять, що хотчть. Безпідставно викачують гроші з простого населення роблячи різні фіктивні документи та інші дії. Скільки листів до редакції , поліції, прокуратури суду. І що нікого з вищого керівництва навіть не притягнуто до відповідальності.
    Маю думку, що врешті-решт комусь таки *урветься терпець* і населення аже не буде звертатися за допомогою до правоохоронних органів, а буде діяти інакше.
    #Як жити за законом?#

  3. Який біднесеньки чоловічок)Ще й розкаже в кого які “автомати” встановлені,якби не самого його карали.А насправді все банально,пиз..в електроенергію,за що й був спійманий.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...