Коли заважає дерево

20200423
Поділитися новиною

20200423Шановна редакціє, я пенсіонер із села Максимівка. А написати вам змусила мене тяганина, створена відносно лінії електропередачі, яка йде до мого помешкання. Аварійне дерево, через яке пролягає лінія електропередачі, необхідно або спиляти, або хоча б позбутись від частини гілок, які знаходяться на значній висоті. В будь-який момент під час сильного вітру ці гілки, або й саме дерево, може зламатись і обірвати дріт з усіма наслідками.

Куди я тільки не звертався, однак одержав лише відписки, в яких по суті натякали, щоб я оплатив за ліквідацію аварійного дерева самостійно. Але це дерево не знаходиться на моїй території і не є моєю власністю.

І чому я, одинокий пенсіонер, з мінімальними пенсійними виплатами, повинен за свій рахунок надавати «благодійну допомогу» не бідному власнику «Полтаваобленерго»? Адже це його обов’язок підтримувати електролінії в належному стані.

Прошу допомогти мені добитися справедливості, та щоб вище згадана організація виконувала свої обов’язки, а не «спихала» їх на пенсіонерів.

Підпис М. Куліш, 02.07.2020 р.

Відповідно до законодавства, згідно постанови № 1045, від 1 серпня 2006 р., працівники обленерго можуть обрізати гілля лише поблизу електроліній напругою 10 кіловольт, а також біля електроліній напругою 0,4 кіловольт біля будинків і присадибних ділянок людей, які фізично не в змозі самостійно забезпечити чистку – інвалідів, одиноких людей та пенсіонерів. В усіх інших випадках мешканці господарюють на своїх територіях самостійно.

Видалення зелених насаджень може проводитися лише після отримання документу, який посвідчує право на проведення таких робіт.

Звісно є таке поняття, як негайне видалення пошкоджених дерев або кущів (їх частин), і воно може здійснюватися в разі, якщо стан таких пошкоджених зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян, а також майну громадян та/або юридичних осіб.

У цьому випадку дозвільні документи оформляються після фактично проведених робіт і є доказом їх законності.

Та за загальним правилом видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради на підставі ордера.

Для отримання ордера зацікавлена особа звертається до органів місцевого самоврядування із заявою про видалення зелених насаджень. Після отримання заяви компетентний орган утворює комісію, до складу якої входять представники заявника, власника земельної ділянки (користувача), компетентного органу, а у разі потреби – балансоутримувача території та комунального підприємства, що здійснює утримання зелених насаджень.

Звертатися може як фізична особа (житель цього населеного пункту, користувач земельної ділянки тощо) так і юридична особа (балансоутримувач, комунальне підприємство, приватне підприємство тощо).

«БМ»

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...