Профілактика COVID – 19. Порушення фіксують в кожному районі. Окрім Гадяцького

карантин
Поділитися новиною

карантинУ зв’язку із продовженням карантину, на території всієї країни регулярно проводять перевірки закладів різного спрямування на предмет дотримання ними санітарних норм та правил під час карантину. Згідно офіційної інформації, яку оприлюднив глава Нацполіціі Ігор Клименко, від початку перевірок правоохоронці склали майже 18 тисяч адміністративних протоколів про штрафи за порушення карантину на загальну суму 6,6 мільйонів гривень. В середньому за добу поліцейські складають близько 200 адміністративних протоколів. Крім цього, щодня представники Держпродспоживслужби перевіряють орієнтовно 4 тисячі об’єктів.

Перевіряють все – заклади громадського харчування, ринки, торгівельні центри, спортивні зали, салони краси.

За результатами перевірок порушення встановлено на кожному четвертому об’єкті. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема протягом попереднього тижня головним управлінням надано 4269 приписів, складено 1603 протоколи, у 1244 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та 718 випадках поінформовано органи Національної поліції.

Зокрема, перевірено:

10584 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлено на 2540 об’єктах (24%). За невиконання дотримання вимог протиепідемічних заходів надано: 1929 приписів (рекомендацій), складено 699 протоколів, у 536 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 263 випадках поінформовано органи Національної поліції;

952 агропромислових ринків, порушення встановлено на 288 об’єктах, що склало більше 30%. Складено 90 протоколів, надано 346 приписів, у 120 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 60 випадках поінформовано правоохоронні органи;

5552 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, на 1001 встановлено порушення (18%). Застосовано заходів: надано 827 приписів (рекомендацій), складено 135 протоколів, у 289 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 120 випадках поінформовано правоохоронні органи;

4624 закладів громадського харчування, із них на 1314 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів (28%), надано 1017 приписів (рекомендації), складено 591 протокол, у 217 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 152 випадках поінформовано органи Національної поліції;

746 перукарень та салонів краси, на 153 встановлено порушення санітарних вимог (20%). Застосовано заходів: надано 130 приписів (рекомендацій), складено 40 протоколів, у 37 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 74 випадках поінформовано органи Національної поліції;

2446 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), на 408 встановлено порушення. Застосовано заходів: надано 366 приписів (рекомендації), складено 136 протоколи, у 165 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 109 випадках поінформовано органи Національної поліції.

На Полтавщині також ведеться робота у цьому напрямку – щодня на офіційному сайті Держпродспоживслужби оприлюднюють інформацію стосовно порушників у кожному районі Полтавської області, які не дотримуються протиепідемічних вимог. Під час перевірок найчастіше виявляють такі порушення: відсутні індивідуальні засоби захисту у працівників та відвідувачів (зокрема захисту обличчя, очей); для утилізації використаних засобів індивідуального захисту використовуються ємності, які неможливо продезінфікувати; на підлозі стерте маркування для дотримання соціальної дистанції відвідувачами; деззасоби для рук та поверхонь незрозумілого походження (власного виготовлення); не дотримання графіку проведення дезінфекції контактних поверхонь (кожні 2 год.); відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики COVID – 19.

Ми постійно слідкуємо за інформацією, яку викладають на цьому сайті і, на жаль, ще жодного разу не бачили там, інформації про заходи, проведені у Гадячі та районі.

За коментарем стосовно того, чи проводяться перевірки у нас і чи були зафіксовані порушення карантинних вимог, ми звернулися до начальника Гадяцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Андрія Жученка.

Він розповів, що інспектори служби постійно проводять перевірки та роз’яснювальну роботу з початку карантину – рейди проводять по магазинах, на ринках, оптових базах. Але протоколів не складають і за порушення не штрафують, лише попереджають:

«Можна сказати, що по Гадячу і району порушень не фіксували. Ті незначні порушення, на які ми звертали увагу, відразу усували».

Чесно кажучи, не дуже віриться в те, що власники закладів на Гадяччині такі дисципліновані і дотримуються усіх норм та вимог – протягом введення карантину ми неодноразово вказували на місця, де систематично порушують правила і не дотримуються карантинних обмежень. Проте, відповідальні служби, напевно, вирішили поставитися лояльно і найчастіше закривають на це очі.

До речі, начальник Гадяцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби пообіцяв, що запросить працівників редакції на один із рейдів. Подивимось, чи насправді все так, як нам розповідають…

Підготувала Оксана Кириченко.

 

У той же час, поліція Полтавщини проінформувала, що впродовж минулих вихідних мобільні групи, під час перевірки дотримання карантинного режиму у закладах торгівлі, громадського харчування та нічних клубах, склали п’ять адміністративних протоколів.

Порушення карантинних вимог зафіксували у Полтаві та Гадячі. Три постанови вручили працівникам торгівлі за відсутність захисних масок, дві – за порушення правил щодо кількості осіб, які перебувають в закладах торгівлі в умовах карантину.

У поліції області повідомляють, що від початку дії карантинних обмежень правоохоронці склали 495 протоколів за порушення карантину, 481 з них – скерували на розгляд судів.

 

Кабінет міністрів України 11 липня опублікував на своєму сайті змінену постанову з доданням заборони роботи після 23-ї та до 7-ї години ранку розважальних закладів і ресторанів. Постанова датована 8 липня.

Не можна працювати в нічний час розважальним закладам і суб’єктам господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанам, кафе, барам, закусочним, їдальням, кафетеріям, буфетам і т.д.).

Також забороняється робота в цей час закладів культури, крім кінотеатрів.

Ця заборона стосується, звісно, і Полтавської області. Щоправда обласна комісія техногенно-екологічної безпеки внесла корективи – в області дозволяється робота вказаних закладів до 22:00. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін. Він також зазначив, що правоохоронці спільно із працівниками Держпродспоживслужби повинні контролювати роботу таких закладів і тримати це питання на контролі.

2 коментарі до “Профілактика COVID – 19. Порушення фіксують в кожному районі. Окрім Гадяцького

  1. Не віриться , щтй сама Оксана тааа дисциплінована. Таке писати, допомагати обрадати народ і наполяги більше штрафувати. Та тебе ж потрібно в першу чергу! Де статті за незаконність влади, де за нові податки на землю, де знищують маленьких фермерів. Карантин нсвмисно створений, щоб знищити малий і середній бізнес та поступово забрати землю та все населення зробити нищими. Штрафувати, та податки, заплатили напевно тобі… за такі висловлювання?

  2. Та їм однаково на людей Якби тільки жарених новин побільше

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...