Гадяцький район – “всьо”. Рада втричі зменшила кількість районів в Україні

1528521649177626891
Поділитися новиною

1528521649177626891Верховна Рада прийняла проект постанови №3650 “Про утворення і ліквідацію районів”. За документ проголосували 238 депутатів.

Зокрема, постанова передбачає ліквідацію 490 існуючих районів. Замість них в Україні створять 129 нових районів. Спочатку планувалося створити 129 нових районів. Однак 15 червня напередодні профільний комітет в черговий раз відкликав проект постанови і вніс туди зміни. В результаті нових районів буде 138.

Згідно з документом, межі районів встановлюються по зовнішньому кордону територій сільських, селищних, міських територіальних громад, що входять до складу відповідного району.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначено, що вибори депутатів районних рад тих районів, які ліквідували, проводитися не будуть.

У документі зазначено, що ліквідувати старі і створити нові райони на окупованих територіях Криму і Донбасу можна буде після відновлення територіальної цілісності України і відновлення там повноважень українських органів влади.

Нагадаємо, у Полтавській області, згідно з проєктом постанови парламенту, передбачено створення чотирьох районів: Полтавського, Кременчуцького, Миргородського, Лубенського.

До Полтавського району (населення понад 600 тисяч осіб), увійдуть території: Зіньківського, Котелевського, Диканського, Чутівського, Решетилівського, Карлівського, Новосанжарського, Машівського та Кобеляцького районів.

До Кременчуцького району (із населенням 399 тисяч), увійдуть: Кременчуцький, Глобинський, Семенівський та Козельщинський райони.

У Миргородський хочуть об’єднати: Лохвицький, Гадяцький. Шишацький та Великобагачанський райони. Житимуть тут 206 тисяч осіб.

До Лубенського району увійдуть :Пирятинський, Чорнухинський, Оржицький, Гребінківський та Хорольський. Загальна кількість населення складе 194 тисячі осіб.

“БМ”

2 коментарі до “Гадяцький район – “всьо”. Рада втричі зменшила кількість районів в Україні

  1. А людей запитали чи їм це потрібно, чи вони цього хочуть?
    Доголосувалися за зелених зрадників?

  2. Що за маячня, мені оце за 100км нада буде до району добиратися, ви при розумі чі як? Маячня повна, людей ніхто не запитав хочуть вони чи ні

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...