У Лютеньці та Вельбівці виявили відхилення у питній воді

ecology
Поділитися новиною

ecologyГадяцький МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» щотижня інформує про стан води, повітря та радіаційний фон на територія Гадяча та району.

Радіаційний фон у м. Гадяч за минулий тиждень становив 9-11 мкр/год при середніх багаторічних показниках до 1986 р 12-14 мкр/год.

Із 6.07 по 10.07. досліджено 3 проби води з відкритих водойм, відхилення по мікробіологічних показниках (ЛКП) від діючих гігієнічних вимог до складу та властивостей води водних об’єктів у пунктах культурно-побутового використання виявлено в р. Псел (індекс ЛКП 7500, перевищення в 1,5 раз) та р. Грунь (індекс ЛКП 6400, перевищення в 1,3 рази). У зв’язку з підвищеним рівнем мікробного забруднення води в річках та з метою недопущення спалахів гострих кишкових захворювань серед населення, купатися тимчасово до покращення показників не рекомендується.

Із мереж водопостачання (шахтні колодязі, водопровід) в ДНЗ с. Лютенька та с. Вельбівка в плані моніторингу відібрано та лабораторно досліджено 4 проби питної води на відповідність вимог якості та безпечності згідно ДСаНПіН 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Із 4 досліджених проб питної води відхилення виявлено в 2 пробах, зокрема, по мікробіологічних показниках – у 1 пробі, по санітарно-хімічних – у 1 пробі.

Балансоутримувачам водозабірних споруд рекомендовано провести комплекс профілактичних заходів(очистка, промивка, дезінфекція) та встановлення спеціальних фільтрів очистки води.

Про результати лабораторних досліджень якості питної води з водорозподільчої мережі в с. Лютенька та с. Вельбівка проінформовано сільських голів, керівників ДНЗ, сектор освіти Гадяцької РДА та Гадяцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...