Стартувала Програма розвитку м’ясної галузі «Нове свинарство 2025»

porosenok 825x549
Поділитися новиною

porosenok 825x549Реалізацію безпрецедентної програми розпочала Асоціація «М’ясної галузі» в червні.

Про це розповів генеральний директор Центру підвищення ефективності в тваринництві, виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко.

Мета програми – збільшення виробництва свинини до 3 млн. т., з яких щонайменше 1 млн. т. – свинина із доступною ціною для населення нашої країни та 2 млн. т. – експорт в інші країни світу.

На жаль, у самих свинарів немає внутрішніх ресурсів і запиту для трансформації галузі, вважає Микола Бабенко.

Вісім років застою у свинарстві, щороку новий антирекорд поголів’я свиней лише підтверджують це. У промисловому свинарстві 24 областей України на 2020 рік нараховувалося 3,3 млн. свиней, що менше ніж в одній Бєлгородській області Росії (4 млн. голів). А якщо порівняти з територіями Бельгії чи Данії – співставні за розмірами з однією областю України, де утримують 6 і 12 млн. голів свиней відповідно, то стає зрозумілим, що минулими роками вітчизняне свинарство йшло переважно хибними дорогами.

Єдине правильне рішення – консолідація виробництва та переробки, про що ми публічно заявили ще в квітні поточного року. Збільшення поголів’я свиней пропонують переробники, частина м’ясопереробних підприємств уже готова вертикально інтегруватися з вирощуванням, частина готова до співпраці у формі кооперативу переробників із виробниками, зазначає Микола Бабенко.

agronews.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...