Більше 16 тисяч “пакунків малюка” на Полтавщині вже роздали

unnamed
Поділитися новиною

unnamedЗ вересня 2018 року в області триває пілотний проект з надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». З початку його реалізації родинам з немовлятами видали 16 419 таких пакунків, у тому числі пологовими будинками – 15306, управліннями соціального захисту населення – 1113. За останні 6 місяців роздали 4022 «пакунки малюка». Про це повідомили у Полтавській ОДА.

««Пакунок малюка» дають при народженні дитини у закладі охорони здоров’я. Якщо його не отримали у лікувальному закладі або у разі екстрених пологів, «пакунок малюка» видається управлінням соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини у термін не пізніше ніж через 60 календарних днів з дати народження дитини. Для її отримання необхідно звернутися із заявою та довідкою про неотримання пакунка у закладі охорони здоров’я» – розповідають у Департаменті соціального захисту населення ОДА.

За час реалізації проекту так звані бебі-бокси суттєво змінилися, покращилась якість предметів, збільшився асортимент найменувань товарів (дитячого одягу, розвиваючих іграшок та засобів гігієни), з 30 до 70 збільшилась їх кількість та розміри одягу.

«В області забезпечена вчасна видача пакунків. Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проводиться щотижневий моніторинг забезпечення пологових будинків пакунками та контроль їх видачі. На даний час усі пологові будинки області 100% забезпечені „пакунками малюка” відповідно до потреби» – також йдеться у повідомленні. .

Враховуючи, що Міністерством соціальної політики України проводиться робота з монетизації державних соціальних гарантій, Департамент соціального захисту населення звернувся з пропозицією розглянути питання переведення державної соціальної допомоги з натуральної форми у грошову, що дозволить одержувачам допомог самостійно обирати необхідний товар для новонароджених дітей відповідно до індивідуальних потреб.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...