ЗРІС ТАРИФ НА РОЗПОДІЛ ГАЗУ

тариф
Поділитися новиною

тарифПресслужба ПрАТ «Гадячгаз» повідомила, що з 1 липня 2020 року НКРЕКП затвердила новий тариф на розподіл природного газу.

Відповідно до Постанови від 24.06.2020 року № 1163 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 24 грудня 2019 року № 3025» з 1 липня 2020 року для ПрАТ «Гадячгаз» встановлено новий тариф на послуги розподілу природного газу в розмірі 1,272 грн. за 1 м. куб. на місяць (з ПДВ).

Нагадаємо, у період з 1 січня по 30 червня тариф на розподіл був встановлений у розмірі 1,08 грн. за 1 м. кубічний за місяць (з ПДВ).

До речі, раніше тарифи з липня планували збільшити одразу на 20%. Наприклад, для абонентів ПрАТ «Гадячгаз» тариф на розподіл планували у розмірі 1,356 грн. за 1 м. куб. на місяць (із ПДВ). Проте, НКРЕКП переглянула своє рішення і внесла зміни.

 Окрім абонентів ПрАТ «Гадячгаз» істотне зростання тарифу відчують на собі абоненти «Мелітопольгаз» (до 1,31 грн.), «Одесагаз» (79 коп.), «Уманьгаз» (1 грн.), та «Запоріжгаз» (64 коп. за кубометр без ПДВ). А от для абонентів «Київгаз», «Донецькоблгаз», «Коростишівгаз», «Кременчукгаз», «Тернопільміськгаз» та «Харківміськгаз» тариф не зміниться взагалі.

Установлюючи тарифи, НКРЕКП брала до уваги, в першу чергу, вік та стан зношеності мереж, прораховувала скільки вони потребують капіталовкладень. Крім того, при розрахунку тарифу визначалося хто є більшим споживачем. Наприклад, у Кременчуці сектор споживання – здебільшого промисловість, яка, як правило, є більш платоспроможною. За рахунок цього навантаження на населення зменшилося. У Гадячі ж навпаки: основна маса споживачів – населення.

«БМ»

 

2 коментарі до “ЗРІС ТАРИФ НА РОЗПОДІЛ ГАЗУ

  1. Капець. Живу в Німеччині і плачу близько 70євро в місяць за газ, причому круглый рік, а в Україні рівень життя на скільки нижчий і такі ціни… Жах…ну нічого, колись Ахметов і Ко поперек горла гроші стануть…

  2. НКРЕКП – що це таке і чиї саме там представники?
    Якщо можна підскажіть, як можна дізнатися людям про склад комісії.
    Ім’я, Прізвища та адреси проживання.
    Пора населенню більше дізнатися про цих комісіантів до кого виставляти особисто претензії. А потім на майдан їх , як гаврилюків.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...