КОЖЕН ХИТРУН ОТРИМАЄ ПО ЗАСЛУЗІ

лист
Поділитися новиною

листМинулого тижня на сторінках обласного інформаційно-рекламного тижневика «Базар Медіа в Україні» було опубліковано статтю за підписом Супруненка С.М., в якій автор навмисне підбурює людей до ігнорування Правил безпеки систем газопостачання при користуванні газом та свідомо закликає вдаватись до протиправних дій.

Перш за все зазначимо, що дії співробітників газової компанії цілком законні та відбуваються в межах чинного законодавства. Діяльність із розподілу природного газу є ліцензійною, а отже на компанію поширюються відповідні закони та нормативні акти, встановлені уповноваженими на те відповідними державними органами.

Натомість, наведені у статті твердження та пропозиції громадянина Супруненка С.М. сумлінним споживачам природного газу жодного доказового аргументу, крім його слів, чи посилання на встановлений законодавством нормативний документ, що регулює діяльність газорозподільного підприємства, не мають. Більше того, власними припущеннями та домислами, не усвідомлюючи подальших негативних наслідків, автор публікації закликає читачів зривати пломби з лічильників, що взагалі виходить за будь-які рамки!

ПрАТ «Гадячгаз» наголошує, що споживачі несуть відповідальність за збереження та цілісність пломб, що встановлені на газових приладах та газовій мережі, а також зобов’язані забезпечувати своєчасну та повну оплату вартості природного газу згідно з умовами договорів, не допускати несанкціонованого відбору природного газу. У разі порушення або невиконання обов’язків споживач змушений буде відповідати згідно із законом (ч.2 ст.13 Закону України «Про ринок природного газу»). Разом із цим, звертаємо увагу читачів на те, що будь-яка несанкціонована заміна газових приладів є порушенням пункту 5.7 розділу 5 глави V Правил безпеки систем газопостачання, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №285 від 15.05.2015 року, дія яких поширюється на всіх споживачів природного газу. Таке порушення є невідповідністю системи газопостачання житлового будинку проєктній та виконавчо-технічній документації, у зв’язку з чим підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання такого житлового будинку чи квартири.

Слід зазначити, що в порушення норм ДБН «Газопостачання» та Правил безпеки систем газопостачання Супруненко С.М. самовільно, всупереч виготовленого проєкту здійснив підключення інших газових приладів і пристроїв до системи газопостачання, чим наразив на небезпеку не лише себе, а й своїх сусідів та тимчасових мешканців свого будинку, оскільки його домогосподарство по суті є будинком готельного типу, кімнати в якому він надає в оренду.

Також не зважає і на той факт, що, здійснюючи свою незаконну підприємницьку діяльність, оплачує надані послуги як побутовий споживач, тоді ж як повинен сплачувати вартість природного газу за ринковими цінами, як і всі інші підприємці нашого міста, за нормами Закону України «Про ринок природного газу» побутовий споживач – фізична особа, яка придбаває природний газ із метою використання для власних побутових потреб, що не включає професійну та комерційну діяльність.

Не витримує критики і твердження Супруненка С.М. про те, що ПрАТ «Гадячгаз» користується «нашими газовими мережами».

Загалом на території Гадяцького району знаходиться близько 1250 км газових мереж. Беззаперечно, така протяжність комунікацій повинна підтримуватися в належному технічному стані, причому протягом усього календарного року.

Газорозподільному підприємству надано право господарського відання державного майна, яке використовується для забезпечення розподілу природного газу, не підлягає приватизації, обліковується на балансі підприємства і не може бути відокремлене від його основного виробництва. Державою на Товариство покладено обов’язок виконувати роботи, пов’язані з поліпшенням, відновленням, ремонтом, реконструкцією та технічним обслуговуванням всього державного майна, в тому числі і газопроводів, а також забезпечувати умови безпечної та безаварійної його експлуатації.

Безпека населення – саме на це спрямовані дії співробітників компанії. Вочевидь, громадянин Супруненко С.М. розмірковує інакше. Наводячи необґрунтовану та відверто викривлену інформацію, він лиш підвищує соціальну напругу та шукає методи залякування і цькування газовиків. До речі, вони вже неодноразово потерпали від погроз даного споживача.

На жаль, у час швидкого поширення інформації не кожен громадянин може відрізнити достовірну інформацію від недостовірної, а тому звертаємось до громадськості з проханням не реагувати на подібні заклики та не вдаватись до сумнівних «порад», щоб у той чи інший спосіб не нашкодити самим собі, а в разі виникнення питань звертатись до компетентних органів для надання офіційної відповіді.

ПрАТ «Гадячгаз»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...