БЕЗКАРНІСТЬ ПОРОДЖУЄ СВАВІЛЛЯ!

1024 770x400
Поділитися новиною

1024 770x400Боротьба з газовим монополістом, який користується нашими газовими мережами і під різними приводами намагається незаконно «стягти» з нас кошти.

Порушення прав громадян з боку монопольних компаній є вже звичним явищем в Україні. Монопольна економічна політика України – це «зло» для її громадян. Власниками монопольних компаній, чи як вони себе називають акціонерних товариств, є наближені до влади люди, які не зацікавлені стояти на боці простих громадян, не дивлячись, на те, що ми їх вибирали. На жаль, у нашій країні людина, зіткнувшись з несправедливістю і беззаконням з боку монопольної компанії, за якою стоїть олігархічна система, яка гальмує розвиток країни, залишається наодинці в боротьбі за відстоювання своїх прав у законний спосіб, затрачуючи свій час, нерви і немалі кошти. Головний інструмент монополістів – маніпуляція, корупція та свавілля!

Далі хочу розповісти історію, що трапилася зі мною, але може торкнутися кожного із вас! Для мене це цирк, а для когось це може стати трагедією в розпал зимових морозів!

Так зване акціонерне товариство ПрАТ «Гадячгаз», яке очолює Дмитро Шестерненко, користуючись своїм монопольним становищем, яке суперечить Конституції України, а інколи й здоровому глузду, здійснює свавільні перевірки будівель, газових приладів із метою за будь-яку ціну знайти порушення та самостійно, без власника будівлі, перекрити газопостачання під вигаданим приводом – начебто іде виток газу, щоб потім із власника «стягти» немалі кошти за підключення. Такий собі Дмитро винайшов допоміжній заробіток на необізнаних громадянах.

Так і в моєму випадку. Мною була написана заява у ПрАТ «Гадячгаз» для внесення змін у проектну документацію, на що представник даної компанії – інженер А. Довгаль – почав виписувати мені різні квитанції на оплату, які не стосуються даної справи, та нав’язувати мені різні послуги на обслуговування моїх газових приладів за немалі грошові кошти. Навіть не дивлячись на те, що ні спеціалістів, ні ліцензії для цього вони не мають.

Я відмовився сплачувати за незрозуміло що, у відповідь Д. Шестерненко надіслав так звану «комісію» з перевіркою моїх газових приладів та пристроїв у моєму домоволодінні, на чолі з його заступником Ю. Давиденко.

Упевнений у своїх газових приладах, які в мене ще знаходяться на гарантії, я допустив невідомих мені громадян 27.05.2019 року з перевіркою до свого помешкання. Дана «комісія» провела півторагодинний ретельний огляд моєї газової системи, не заявивши мені ні про які порушення, а через три дні мені видали Акт даної перевірки, в якому було зазначено, що мої газові прилади не відповідають виконавчо-технічній та проектній документації і експлуатуються із санітарно-технічним обладнанням. Даному Акту я не приділив ніякого значення, так як впевнений, що «Гадячгаз» розробив документацію, змонтував і надійно встановив мої газові прилади за мій рахунок із урахуванням їх нормативно-галузевих актів.

Від ПрАТ «Гадячгаз» через тиждень, без попередження, прийшла наступна делегація, яку очолювала майстер служби ГРМ Ю. Білан. Повторній перевірці я був здивований, так як перед цим із перевіркою був їхній начальник. Я запитав В Білан з чим пов’язаний її візит, так як днями раніше її керівник В.М. Саврюк уже здійснив перевірку моїх газових приладів, які знаходяться в моїй власності і мною обслуговуються. Про це складений між нами Акт-схема розмежування газових мереж. Білан мені невиразно пояснила, що від неї цього вимагає керівництво ПрАТ «Гадячгаз». Я попросив показати наряд від керівника її служби на повторну перевірку мого газового лічильника, але вона мені їх не надала, так як вони були в неї відсутні, як і інші документи, що стосуються даної перевірки.

Я не заперечував їй в одній особі, щоб вона ще раз, після свого керівництва, перевірила мої газові прилади, які ними були установлені. На що вона сказала, що їй потрібно порадитись із другими учасниками так званого раптового «газового рейду» із щотижневими несподіваними перевірками, не ставлячи мене заздалегідь до відома про це.

Білан заявила, що їй потрібно пройти з усією делегацією на мою приватну ділянку. Звісно, я їй в цьому заперечив, заявивши, що до цього вже була не одна делегація в складі 3 чоловік, не рахуючи проектантів, які проектували мені газопостачання, і щомісячні перевірки газових лічильників їхніми контролерами. І я не дам мене і мою сім’ю тероризувати постійними нав’язливими перевірками в складі такої бригади вже із чотирьох чоловік на чолі з «офіцером поліції рядовим поліції» Горбоносом Романом, як це зазначено в їхньому Акті про порушення, який вони склали, без мого відома 10.06.2019 року, зареєстровано, з їх слів, на відеокамеру, який надійшов на мою адресу разом із протоколом засідання комісії ПрАТ «Гадячгаз» із розглядів актів про порушення від 18 червня 2019 року.

У цей же день в обідню перерву, не ставлячи мене до відома, керівник даної приватної фірми Дмитро Шестерненко, не дочекавшись розгляду протоколів, актів, які вони до цього склали на мене, виніс уже свій запланований вирок – «відрізати» мене від газопостачання – і направив на мою адресу потужний екскаватор і майже весь керівний склад своєї фірми на чолі зі своїм другим заступником А. Довгалем та озброєними місцевими поліцейськими. Не знаю, під якою назвою проходила ця прихована від мене операція з такою кількістю задіяних в ній осіб. Але добрі сусіди мене вчасно попередили про те, що відбувається на моєму об’єкті, і я своїми впевненими правовими діями не дав зруйнувати дорогу і відрізати мене від газопостачання. Свавілля Дмитра Шестерненка мною було припинено, поліцейські були відправлені в свій підрозділ для боротьби зі злочинністю, техніка без пошкоджень, за оренду якої оплатив Шестерненко, була повернута власнику, в якої, зазначу, не було дозвільних документів на руйнування асфальтованої дороги, і власник її не притягувався до адміністративної відповідальності за це.

18 червня 2018 року дана приватна фірма «Гадячгаз» на чолі з заступником голови правління Ю. Давиденко прийняла особисто, без моєї участі, безапеляційне рішення по відношенню мене – відрізати моє домоволодіння від газопостачання, а її підлеглі підтримали його, підписавшись під цим рішенням. І навіть при моїй присутності дане рішення б не змінилося! А де б працювали підлеглі, які б не підписали даний протокол?

Основна ціль даного протоколу – відрізати мене від газопостачання, а потім підключити, «зідравши» з мене додаткові кошти за підключення. Такий собі додатковий примітивний бізнес вибрав для себе Дмитро Шестерненко зі своїми підлеглими.

Друга спроба Дмитра Шестерненка відрізати мене від газопостачання теж потерпіла фіаско.

Дмитро Шестерненко, використавши на мене всі свої неправові методи по відключенню мене від газопостачання і зрозумівши з моїх заяв до нього, що неправовою методикою зі мною марно боротися, звернувся зі своїми найманими юристами з позовом до суду з наполегливим проханням відрізати мене від газопостачання. Мною було написано заперечення, в якому я вказав, що даний позов є безпідставним і потребує не розгляду суду, а професійних дій у своїй галузі з боку Дмитра Шестерненка, а не загружати суд нікчемними позовами по відношенню до громадян Гадяччини. Тим більше свої позови Дмитро Шестерненко сам не пише, а наймає за наші кошти адвокатів, юристів, які відстоюють його інтереси в суді. Мало того, ще й просить суд стягнути з мене кошти за надані йому юридичні послуги за подання і відстоювання позову в суді. Тобто тут Дмитро Шестерненко показав, як він наполегливо бореться зі своїми споживачами, які щомісячно сплачують йому грошові кошти і утримують його і його організацію, з якої через три роки мало що залишиться через такого керівника. Але своїх інтересів він не забуває. Майже всіх професіоналів, які працювали в «Гадячгаз», він звільнив.

Згідно ст.13 Конституції України «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України,.. є об’єктами права власності Українського народу… Кожний громадянин має право користуватися природніми об’єктами права власності народу».

На сьогодні ми бачимо, що це право у нас забрали, а вірніше, ми самі його віддали, а в кулуарах ми безперестанно сперечаємось один із одним про це. Кому ми віддали газ, електроенергію, в які руки? І чи відстоює місцева влада і депутати, яких ми обирали, наші права в цій галузі? Чи вони стоять осторонь від всього і тихо спостерігають за цим процесом, а монополіст уміло цим користується, розпоряджається нашими ресурсами, лобіює закони, вигідні для себе, які принижують нашу гідність? Влада нас політично поділила на Януковичів, Порошенків, Зеленських і наступних, які будуть за ними! Але ми не усвідомлюємо одного: час плине швидко, вони за наш рахунок живуть добре, а ми виживаємо.

Гадяцький суд сім місяців розглядав першу справу з розгляду такого позову в Україні, і суддя Гадяцького районного суду O.A. Заколодяжна 30.01.2020 року винесла обґрунтовано правильне рішення на 9 сторінках і у задоволенні позовних вимог приватного акціонерного товариства «Гадячгаз» до Супруненка С.М. відмовила. Дане рішення скаржник має право оскаржити в Полтавському апеляційному суді. Тобто боротьба з юристами Дмитра Шестерненка продовжиться ще й в апеляційному суді!

Хотів би звернути увагу населення – споживачів газу, що затверджений національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Кодекс газорозподільних систем надає монополістам безмежні можливості по відключенню, пломбуванню, перевірці наших газових приладів. І цим вони вміло користуються. Опломбовують, коли нас немає вдома, так звану запірну арматуру (запірний кран), масово відрізають не тільки нас, споживачів, а й школи від газопостачання, маніпулюють із показниками лічильників, так як ми в цій галузі не обізнані. Ми стали заручниками цієї системи розрахунків води, газу, електроенергії, податків, які постійно повинні подавати, дзвонити, платити. А в зворотному напрямку прийде штраф, пеня, тобто вони нас фізично прив’язали до своїх платіжок. І коли ми вийдемо з цього рабства, в яке нас загнали під різними приводами?

Вивчивши їх нормативно-галузеве законодавство, я дійшов висновку, що таке опломбування, яке відбувається без нашої присутності, є незаконним, і ви маєте повне право зірвати дану пломбу. А вони нехай доводять у суді, що у вас відбувався так званий витік газу і що вони опломбовували вашу запірну арматуру на вашій приватній власності, на яку вони не мають права заходити без вашого дозволу.

Нормативно-галузеве законодавство не надає права приватній фірмі «Гадячгаз», «Обленерго» тестувати на споживачах дане законодавство на їх розсуд, без урахування Конституції України та інших міжнародно-правових актів!

На жаль, «вуличний» шлях змін залишається найбільш дієвим, адже корумпована влада та слабке депресивне суспільство не здатні ні до інституційного реформування, ні до створення економічного росту.

Шановні читачі, запрошую всіх вас долучатися до обговорення цієї проблеми на сторінках тижневика та у соціальних мережах. Мені як автору даної публікації дуже важливі ваші думки, пропозиції та зауваження.

С.Супруненко,

11.02.2020 р., м. Гадяч

1 коментар до “БЕЗКАРНІСТЬ ПОРОДЖУЄ СВАВІЛЛЯ!

  1. Маю подібну ситуацію.
    Порекомендували звернутися в суд.
    В нашій країні звернутися в суд – це майже рік часу і вартість витрат чимала.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...