Хороший учитель – на вагу золота

колектив школи
Поділитися новиною

колектив школиЩороку День учителя в Україні відзначають у першу неділю жовтня. У цьому році він припадає на 7 жовтня. Це професійне свято всіх учителів, викладачів і працівників сфери освіти – день, у який відзначаються роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їхній неоціненний внесок у розвиток суспільства.

День учителя прийнято святкувати у кожній школі нашого міста, як правило, вітають їх у п’ятницю. Діти дарують квіти та влаштовують святкові концерти і всіляко висловлюють подяку за їхню працю. Адже саме від старань педагога залежить, наскільки зацікавленими в навчанні та предметах будуть учні, яка атмосфера пануватиме в класі та школі, як учні взаємодіятимуть один із одним. Це важка праця, що вимагає повної віддачі. Тому в День учителя колектив «Базар Медіа в Україні» хоче не просто привітати тих, хто допомагає дітям пізнавати світ, але й побажати їм завжди мислити ширше заданих рамок, знаходити в роботі лише позитив, вдячних учнів, чуйних батьків і довгих перерв. Нехай до вашого класу або аудиторії учні приходять завжди з посмішкою та спрагою до знань!

Напередодні свята ми мали можливість відвідати Гадяцьку спеціалізовану школу І-ІІІ ст. №3 і познайомитися з педагогами, яких не лякають щоденна кропітка праця, постійна напруга, шалена відповідальність, які прагнуть відати кожному учневі частинку своєї душі.

Історія школи розпочинається, ще з 1916 року, на території якої спочатку існували чоловіча та жіноча церковнопарафіяльні школи. А вже будівництво нового корпусу школи та реорганізація в середню школу №3 відбулося у 1982-1983 роках. Приміщення було збудовано на честь 40-річчя визволення Гадяцького району від фашистських загарбників. Нова школа, новий педагогічний колектив, на даний час налічує 56 вчителів та 427 учнів, які отримують кожного дня знання. Головною метою навчального закладу є формування і розвиток високоінтелектуальної, свідомої особистості учнів та конкретного вибору свого місця у житті, виявлення і розвиток здібностей кожної дитини, фізично здорової особистості.

«Уся система роботи вчителів спрямована на організацію творчої діяльності кожного учня, – говорить директор школи Анатолій Сасько, – створення відповідної атмосфери, що сприяє появі нових ідей та думок. Тому школа продовжує роботу над науково-методичною проблемою під назвою «Створення ефективної школи через оволодіння новітніми методичними прийомами та технологіями. Однією з найефективніших форм роботи є кафедра. У школі працює п’ять кафедр: початкових класів, природничих дисциплін, гуманітарного циклу, іноземних мов та кафедра вчителів фізико-математичного циклу. Проводяться «круглі столи» вчителів, на яких обговорюються питання подолання труднощів періоду адаптації учнів, координації дій учителів, використання інформаційних ресурсів і технологій для організації взаємодії вчителів і учнів».

Педагоги школи кожного дня допомагають входженню дитини в контекст сучасної культури. Проводяться інтелектуально-пізнавальні ігри, предметні тижні, турніри знавців, тести щодо виявлення пам’яті та уваги. Також проводяться традиційні шкільні заходи, такі, як персональні творчі виставки учнів, мистецькі фестивалі, уроки рідного танцю. Виховна система школи охоплює весь педагогічний процес, інтегруючи навчальні заняття, позаурочне життя дітей, різноманітну діяльність соціального, природного, предметно-естетичного виховного середовища. Тож учитель – це не просто професія, це покликання.

Фото  Колектив вчителів Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №3.

На фото освітянський колектив Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст.. №3

Світлана Данченко (вчитель англійської мови), Наталія Чижевська (вчитель англійської мови), Любов Ковінько (заступник директора), Людмила Григор’єва (завуч), Анатолій Сасько (директор школи), Людмила Твердовська (вчитель української мова), Світлана Серба (вчитель початкових класів), Олена Кононенко (завуч), Ольга Кирченкова (вчитель інформатики), Лариса Білоцерківець (голова профкому), Наталія Галась (психолог), Ольга Дига (бібліотекар), Валентина Калашник (учитель початкових класів), Володимир Горбенко (вчитель музики), Юлія Юхименко (вчитель англійської мови), Ірина Репецька (вчитель біології), Валентина Скрипка (вчитель початкових класів), Ірина Литвиненко (вчитель хімії), Віктор Дерев’янко (вчитель праці), Світлана Дяченко (вчитель початкових класів), Валентина Калмикова (вчитель зарубіжної літератури), Катерина Кулик (учитель історії), Інна Ковалівська (вчитель праці), Тетяна Попович (учитель фізики).

Опитування

У кожного з нас у житті було чимало вчителів, утім, лише одного-двох ми вважаємо своїми справжніми наставниками. Їм ми зобов’язані знаннями, характером, вибором професії. Сучасне життя безупинно змінюється, і з кожним роком у дітей з’являються нові ідеали, але, щоб здобути довіру та повагу у школярів, вчителю не обов’язково поділяти їхні погляди, але знати про них просто необхідно. Ось школярі і розповіли, якими повинні бути, на їх думку, вчителі, та висловили побажання їм.

 Фото 3-А клас: Глорія Крат, Аня Дорошенко, Віталій Головко.

Глорія Крат: «Для мене є найкращий приклад – це наша Валентина Іванівна, вона і класний керівник, і наставник, і просто дуже хороша людина. Вона добра і постійно усміхається. Тому бажаю їй здоров’я, щоб в неї все ладилося із дітьми у нашому класі».

Віталій Головко: «Я недавно перейшов до цієї школи, у школі працює моя мама Олена Миколаївна медичною сестрою, але я так зрозумів, що вона не рахується. Ну, люблю бігати на уроках фізкультури, яку веде наша вчителька Валентина Іванівна. Вона нам дозволяє більше поганяти в футбол. Бажаю їй терпіння і здоров’я».

Аня Дорошенко: «Я дуже люблю співати, уроки музики, які веде вчитель Володимир Васильович, я не пропускаю. Він самий співучий вчитель, завжди добрий, усміхнений та ще й з баяном. Тому побажаю йому бути завжди веселим і мелодійним. І щоб у нього були тільки співучі діти».

Фото: – Клас першачків

Від автора: «Для першокласників, звісно, найгарніша і найдобріша є їх перша вчителька, тому збіглося розповісти про свою вчительку майже півкласу. В один голос сказали, що їхню вчительку звуть Валентина Андріївна Скрипка, що вона у них добра, дозволяє гратися навіть на уроках. А ще гарно читає і розповідає цікаві історії. Побажали їй щастя та міцного здоров’я, щоб вона не хворіла».

Фото: 7-А клас: Олександра Вакуленко, Назар Яценко.

Олександра Вакуленко: «На мою думку, вчитель повинен бути коректним, уважно ставитися до дітей, виявляти цікавість до своєї роботи і предмету. Сучасному вчителю необхідно володіти такими якостями, як освіченість, тактовність, уважність та стресовитривалість. Ці всі якості, на мою думку, є у вчителя алгебри та геометрії Наталії Миколаївни Сербін. Хочу побажати їй та й усім вчителям здоров’я і терпіння у їх важкій праці».

Назар Яценко: «Вчитель повинен бути сучасним, а саме: мати почуття стилю, смаку, міри, легко спілкуватися з юним поколінням і в деякій мірі їх розуміти. Урок фізкультури веде Микола Павлович Білоцерківець, на мою думку, він є прикладом сучасності. Побажаю йому енергії та здоров’я».

Фото: 10 клас: Альона Петренко, Антон Саута, Аліна Степанчук

Альона Петренко: «У мене немає одного ідеального вчителя. Та класний керівник Ірина Миколаївна Литвиненко є для мене прикладом жіночої краси. Тому побажаю завжди залишатися такою красивою, якою вона є».

Антон Саута: «На мою думку, відносини між учнем та вчителем ніколи не бувають повністю рівними. На це впливають і різниця у віці, і неоднаковість життєвого досвіду, і різниця поколінь. Але рівність повинна проявлятися у взаємоповазі, взаєморозумінні, відкритості та щирості. Тому всього цього і бажаю всім вчителям нашої школи».

Аліна Степанчук: «Відмінними рисами вчителя повинні бути нестримне бажання постійно саморозвиватися, самовдосконалюватися, шукати нові методи викладання. Справжній вчитель не перестає здобувати нові знання все життя, не стоїть на місці, а постійно рухається вперед, у ногу з часом. Бажаю нашим вчителям завжди йти вперед до нових вершин».

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...