Якщо не виходить

запор
Поділитися новиною

запорПід запором мають на увазі затримку з випорожненням кишечника терміном до двох діб і більше. Запори можуть бути викликані різними причинами і є симптомом багатьох захворювань. Вони можуть свідчити про пухлину товстого кишечника, непрохідність тонкого кишечника, а також про тимчасові порушення рухової функції кишечника.
У здорової людини запор може виникнути, наприклад, під час тривалої поїздки, при зміні звичної обстановки, зміні життєвого ритму, але при подібних обставинах він триває недовго. Запор може бути і самостійним захворюванням, в основі якого лежить порушення звички щоденного спорожнення кишечника, причиною якого є постійне придушення позивів до дефекації.

При запорі в першу чергу необхідно встановити його причину. Крім того, при даному синдромі допоможуть засоби народної медицини.

1. При схильності до запорів подрібнити 150 г листя алое, залити 300 г підігрітого натурального меду, настоювати добу, потім розігріти, процідити. Приймати вранці по 1 столовій ложці за годину до їди.

2. Корисно приймати по 20 г потовчених або цілих насінин подорожника на ніч або вранці натще, запиваючи водою, або з’їдати щодня по 1 чайній ложці спаленого або змеленого в порошок гороху, це регулює травлення.

3. Готують таку суміш: 400 г кураги, 400 г чорносливу і 50 г лаврового листа пропустити через м’ясорубку. До цієї суміші додати 200 г меду і добре перемішати. Приймати по 1-2 чайній ложці за вечерею, запиваючи теплою водою.

Також корисно щодня їсти м’якоть гарбуза, допомагають свіжі плоди черешні і сливи.
Для профілактики запорів: змішати по 1 столовій ложці води, меду, вівсяних пластівців. Додати 2 яблука (натерти їх на тертці) і сік половини лимона. Приймати під час обіду.

Не забувайте консультуватися з лікарями.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...