15 причин їсти більше помідорів

помідори
Поділитися новиною

помідориТомати ефективні у профілактиці гіпертонії та раку, а клітковина й пектинові речовини, які містять томати, покращують процеси травлення. Про користь помідорів та норми їх споживання розповідають дієтологи.

– Помідори низькокалорійні, у ста грамах міститься лише 19 кілокалорій, – каже Надія Матчук. – Також томати багаті на каротин (провітамін А), аскорбінову кислоту, вітаміни групи В, калій, фосфор, залізо. Вони сприяють очищенню судин, тому їх варто їсти людям із серцево-судинними хворобами, тромбофлебітами.

– Томати також ефективні у профілактиці гіпертонії, ішемічної хвороби серця та інсульту, – додає Людмила Денисенко. – Вони містять лікопен – потужний антиоксидант, який допомагає організму захиститись від онкохвороб. Добову потребу цієї речовини забезпечує півкілограма червоних помідорів. Клітковина й пектинові речовини, які містять томати, покращують процеси травлення, посилюють перистальтику кишечника й виділення шлункового соку, а також зв’язують і виводять шкідливі речовини, що потрапляють із їжею або утворюються в результаті порушення травлення. Завдяки яблучній і лимонній кислотам томати викликають апетит, активізують процес травлення, запобігають розмноженню хвороботворної кишкової мікрофлори та паразитів. І ще одне! Помідори варто їсти при стресах, адже це – антидепресант, що покращує настрій і розслабляє. А про те, що вони сприяють підвищенню потенції, знали ще давні індіанці.  Для здорової людини – 200 грамів на день, найкорисніше у салаті з олією. Можна додати часник або цибулю. А от поєднувати з огірками не варто.

До речі, завдяки низькій калорійності помідорів та хрому, який міститься в них і сприяє швидшому насиченню, споживаючи томати, можна швидко схуднути. При захворюваннях нирок помідори слід споживати в дуже обмеженій кількості – один-два на день, не більше.

«Експерс»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...