Головко пообіцяв, що займеться переробкою сміття

29467840 1614942235240298 8613611720205664256 n
Поділитися новиною

29467840 1614942235240298 8613611720205664256 nПитання утилізації сміття на Полтавщині та організація його роздільного збирання та сортування, знову з’явилося на порядку денному.В Німеччині перебуває делегація полтавських чиновників, котрі знайомляться з досвідом закордонних колег, як треба поводитися з твердими побутовими відходами.

Тепер, про питання переробки сміття, яке полтавські чиновники марно намагаються вирішити вже два десятиліття, заговорили із далекої від Полтави Німеччини. Там наразі перебуває доволі представницька українська делегація, в складі якої і чиновники Полтавщини. Зокрема, голова Полтавської ОДА Валерій Головко, його заступники Олег Пругло та Роман Товстий , директор обласного департаменту будівництва. Містобудування та архітектури Тимофей Голбан та заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко. 

Судячи із фото, яке учора зявилося на сторінці у голови Гадяцької РДА Олексія Матюшенка, він також у складі цієї делегації.  

Про мету відвідування європейської країни і про переробку там сміття повідав на своїй сторінці у Фейсбуці В. Головко:

«Цього тижня переймаємо досвід Німеччини, щодо поводження з твердими побутовими відходами. Сьогодні були в районі Майн- Кінціг-Крайс на приватному підприємстві з переробки сміття, яке працює 25 років, переробляє відходи 28 міст і громад, для 377 тисяч жителів. Підприємство знаходиться в 5 км від найближчого житла.

сміття

В приватному секторі стоять контейнери різного кольору, зелений-папір, чорний для домашніх відходів. Впевнений, що зовсім скоро і на Полтавщині ми змінимо підходи до поводження з ТПВ…».

А Т. Голбан, в свою чергу, розповів, що «необхідно забути все, що в нас раніше асоціювалося з Німеччиною. Це країна, в якої требу вчитися, вчитися і ще раз вчитися поводженню з твердими виробничими відходами. Перше і головне, що вражає: відповідальність мешканців у всіх питаннях сортування. Хоча, місцева влада теж не пасе задніх і відмінно його стимулює. Не сортуєш сміття – заплати 190 євро за тонну. А якщо сортуєш – по 10. Культура поводження з відходами в нас ще в зародиші. Але я переконаний: якщо вчитися у кращих, все вийде і у Полтавщині…».

сміття

Вчитимуться полтавські чиновники в Німеччині поводженню із сміттям до наступної п’ятниці.

До речі, чиновники з Полтави вже відвідували Німеччину (Див. ПП: “Французи хочуть врятувати Полтавщину від сміття?”). 2009 року до німців для ознайомлення з процесом переробки сміття їздила поважна делегація Полтавської міськради. Шкода, але завод з переробці сміття в обласному центрі так і не з’явився…

Олександр Брусенський

Фото із сторінок у Фейсбуці В. Головка і Т. Голбана

LIVE OFFLINE
track image
Loading...