Спортзалу не буде? Бюджетна комісія проти!

сесія міська
Поділитися новиною

сесія міськаПерше пленарне засідання 27-ої сесії міської ради розпочалася із привітань – мер зачитав депутатському корпусу вітальні листівки, які надійшли до Дня місцевого самоврядування, а також презентував кожному депутату персональну чашку із логотипом міста. Окрім цього, за вагомі особисті внески почесні грамоти і невеличкі грошові нагороди вручили депутатам міської ради Олегу Боцулі і Миколі Вірченку, а також керівнику фінвідділу міськради Аллі Бабенко.

Після урочистостей розпочали розгляд порядку денного. 

Вечірня школа тепер «заочна»

Рішення про це підтримав депутатський корпус. Із пояснення Станіслава Бутенка, начальника міського відділу освіти, зміна форми навчання із очної на заочну пов’язана із економією коштів, які виділяються на освіту. У той же час утримання вечірньої школи відбувається лише за рахунок державної субвенції – 250 тисяч гривень дає держава на оплату праці педагогічних працівників, які навчають 30 дітей у 3-х класах. 

Ми за спорт!

Вирішили депутати і дружно прийняли міську Програму розвитку фізкультури і спорту на 2018-2019 роки. Тепер міська рада матиме підстави виділяти кошти на змагання різних видів і підтримку місцевих спортивних клубів і команд. 

«Труд дисциплінує!»

Так висловився голова міськради під час затвердження питання про організацію оплачуваних громадських робіт для учнівської і студентської молоді. Мовляв, чому вулиці прибирати можна, а пришкільну територію – ні? Тому це питання вирішили поставити на контроль, і діти все ж будуть змушені прибирати під наглядом учителів, які слідкуватимуть за технікою безпеки.  Звісно, праця ніколи не була шкідливою… Але не варто забувати й про випадки, коли учні серйозно травмувались під час таких робіт.

Цивільний захист

На наступний рік затверджена програма удосконалення цивільного захисту. Нині у місті немає жодного гучномовця, тому їх планують закупити. Також придбають і встановлять електросирени, зараз по місту їх всього три. До того ж, на поповнення місцевого матеріального резерву виділили 50 тис. грн, на резервний фонд – 80 тис. грн, а на відновлення захисних споруд – 20 тис. грн. 

Кожен заклад соціального призначення повинен бути доступним

Усі паркувальні майданчики повинні бути обладнані як мінімум одним місцем для паркування маломобільних груп населення. Тому сьогодні по місту уже почали облаштовувати парковки для інвалідів. Усього на виконання програми забезпечення доступності маломобільних груп населення передбачено 140 тисяч гривень.  Також програма передбачає облаштування пандусів з дороги до дитячої поліклініки.   

«Комунсервісу»

Програмою соціально-економічного розвитку передбачено виділення коштів: 19500 грн на придбання солі, 25 тис. грн – на новорічні іграшки, 61 тис. грн – придбання бензину, 1500 грн – на запчастини, 4300 грн – на придбання гойдалок, 18 тис. грн – на оплату послуг (доставка солі і піску), 10 тис. грн – на поточний ремонт тротуару по Лохвицькій, 9500 грн – на поточний ремонт зупинок.

«Закладу культури у Гадячі нема», –  заявив депутат Олексій Клочан.

Тому потрібно негайно щось робити: або ж будувати новий, або реставрувати старий.  На цю пропозицію міський голова повідомив, що наразі закладені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації і укладено договір із технічним університетом на проведення технічного обстеження приміщення колишнього Будинку культури. Після необхідних досліджень вони подадуть своє бачення у плані поліпшення будівлі і нададуть висновок,  щоб зняти із нього статус «аварійного». Планується на базі цього двоповерхового приміщення відкрити Гадяцький міський центр надання муніципальних послуг – усі служби, відділи і управління міста перенести туди.  До того ж, існуючий там актовий зал можна використовувати для проведення засідань, сесій і зустрічей, а також пропонувати місцевим школам для різних заходів.

Бюджетна комісія проти

Саме питання  надання дозволу Юрію Мотричу на викуп нежитлової будівлі-котельні по вул. Дружби, 12-а стало суперечкою між бюджетною комісією і міським головою.

Депутатська комісія сумнівається, що власник, викупивши приміщення, використовуватиме його як спортзал. Саме за такої умови депутати погоджували дозвіл на експертну оцінку. До того ж, депутатів «зупиняє» ціна, яку міська рада просить за котельню – експертна установа оцінила нежитлову будівлю в 157 тис. 800 грн.

Незрозумілим лишається одне: чому депутати почали сумніватись після того, як покупець навів у приміщенні лад і отримав усі дозволи? До того ж, і ціну на продаж приміщення депутати самі й затверджували на одній із попередніх сесій…

Не дивлячись на це, рішення не прийняли.

Така ж доля спіткала ще одне рішення: дозвіл на викуп нежитлового приміщення №3 по вул. Полтавська, 43 Світлані Буланкіній також не надали.

Сесію не закрили, скоро відбудеться друге пленарне засідання. Тож далі буде. 

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...