Комунальникам придбають авто

1449170126 ab9b3d2s 960 1
Поділитися новиною

1449170126 ab9b3d2s 960 1Минулого четверга, 7 грудня, відбулася позачергова сесія Гадяцької районної ради. Усі питання порядку денного,  як і завжди, були попередньо розглянуті профільними комісіями, до того ж, день засідання співпав із Днем місцевого самоврядування, тож сесія пройшла дуже швидко. Що цікавого обговорювали – читайте далі.

Прийняли зміни та доповнення до Програми економічного та соціального розвитку району на 2017 рік

100 тис. грн виділено на поточний ремонт дороги  Гадяч – Великі Будища на території Краснолуцької сільської ради.

50 тис. грн – поточний ремонт дороги по вул. Польова у с. Коновалове.

50 тис. грн – поточний ремонт дороги по вул. Савича у с. Середняки.

45 тис. грн – поточний ремонт відрізку дороги по вул. Гагаріна у с. Березова Лука.

25 тис. грн – поточний ремонт дороги по вул. Молодіжна у с. Мала Побиванка.

1 млн. 380 тис. грн – загальний обсяг витрат на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям у П.-Роменській ЗОШ (630 тис. грн – із бюджету розвитку району,  750 тис. грн – із держбюджету).

100 тис. грн – покращення матеріально-технічної бази КП «Сервіс».

199 тис.  грн – придбання  легкового автомобіля для КП «Сервіс».

199 тис. грн – придбання обладнання для розкидання піщано-сольової суміші.

150 тис. грн заплановано на підтримку розвитку територіального сервісного центру №5345 МВС України  (придбання оргтехніки,  матеріалів, обладнання та інвентарю, а також оплату послуг).

Будуть видавати книги

Депутатський корпус вніс зміни до районної програми книгорозповсюдження і книговидання  у районі на 2016-2018 роки.  Зокрема, збільшено розмір фінансування  на видавництво соціально-значущих  творів літератури і мистецтва місцевих авторів у 2017 році на 280 тисяч гривень. Наразі відомо, що на ці кошти віддрукують три видання: книга «Віха» І. Чайки, «Історія правоохоронних органів Гадяччини» і фотоальбом Регіонально-ландшафтного парку «Гадяцький».

Депутати звернулись до Президента

Суть звернення полягала у продовженні мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення щонайменше на 10 років, а також недопущенні торгівлі землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію і розробці практичних механізмів стимулювання і розвитку фермерського господарства, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері.

Того ж дня  Верховна Рада України вже в дев’ятий раз продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Відповідний законопроект №7350  підтримали 236 народних депутатів. Заборона продавати і купувати сільгоспземлі була введена ще в 2002 році. Раніше передбачалося, що мораторій діятиме до 2018 року.  Тепер же його продовжено ще мінімум на рік – до 1 січня 2019 року.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...