У вересні не було жодної квартирної крадіжки, а у серпні – бум

22254691 1945765829016883 2207956511368797091 o
Поділитися новиною

22254691 1945765829016883 2207956511368797091 oУ п’ятницю, 6 жовтня, начальник Гадяцького відділу поліції Сергій Джулай організував прес-конференцію для місцевих ЗМІ.

Традиційно спершу він відзвітувався про результати роботи за 9 місяців поточного року. Із його слів, за вказаний період до підрозділу надійшло 4242 інформації про вчинені кримінальні правопорушення, із яких до ЄРДР внесено 438 відомостей про відкриття кримінального провадження, по 193 злочинах особи встановлені. Окрім цього, у поточному році поліцейські задокументували 41 факт, пов’язаний із незаконним обігом наркотичної речовини, а саме: 8 фактів збуту, 27 фактів незаконного зберігання, 6 незаконних посівів та вирощування.

Про проведення заходів по виявленню та вилученню з незаконного обігу зброї та вибухівки Сергій Джулай розповідав із особливою гордістю. Адже, із цього слів, цю загальнодержавну операцію по протидії розповсюдження зброї Гадяцький ВП провів чи не найкраще в області: у ході обшуків вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, 1 гранату та більше, ніж 1500 набоїв.

Із негативних сторін: залишаються нерозкритими 3 розбійних напади, 6 квартирних крадіжок, 6 незаконних заволодінь мототранспортом. Саме через нерозкриті злочини начальник поліції оцінює роботу своїх підлеглих посередньо: 

«Ми вийшли із зони критики і знаходимось у середині таблиці оцінювання. Перший місяць осені був відносно спокійним – не було жодної квартирної крадіжки, заволодінь авто- чи мототранспортом. Злочинці «залягли на дно», бо бачили активні дії працівників поліції, пов’язані із бумом злочинності у серпні: вчинено низку квартирних крадіжок, розбійних нападів», – пояснив С. Джулай.

Окрема історія про зупинки мототранспорту

Зі слів начальника поліції, правоохоронці й надалі будуть продовжувати притягувати до відповідальності водіїв скутерів та мопедів, які не зареєстрували свій транспортний засіб у визначеному законом порядку. Працюватимуть на упередження викраденню мопедів. До речі, переважна більшість тих осіб, транспорт яких виявили без реєстрації і відносно яких складено адмінпротоколи,  уже зареєструвала свої ТЗ.    

Від редакції ми підготували два питання начальнику поліції: ще з минулої прес-конференції залишилось відкритим питання про розслідування із приводу забору піску 19 липня 2017 року на несанкціонованому кар’єрі поблизу міського водогону (детально про це у №33 від 17.08. 2017 «Як налаштувати проти себе певних осіб? Почати говорити правду»). Якщо коротко, нас цікавило те, чому в офіційному документі, підписаному заступником начальника поліції, було сказано, що розслідування по справі завершено і складу злочину немає, у той час як нам повідомляли, що справа ще не закрита?

Сергій Джулай пояснив, що цей факт і всі інші, що стосуються забору піску, досі досліджуються у рамках кримінального провадження. Допитані усі працівники певних підприємств. Нині правоохоронці  чекають завершення відповідних заходів, згідно яких зможуть дати оцінку дій кожного. А поспішна «офіційна відповідь» правоохоронців, яка і стала предметом спору, сформована нечітко і дала підстави трактувати її двояко або просто ввела в оману.

Також ми поцікавились у начальника поліції про хід розслідування по справі підпалу автобуса місцевого підприємця. Він розповів, що справа знаходиться на розгляді у слідчому управлінні під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Правоохоронці продовжують активну роботу: проведений ряд слідчих дій, обшуки. Зі слів начальника поліції, існує правильна робоча версія і проводиться робота у наступальній тактиці по викриттю осіб, причетних до вчинення цього злочину.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...