Українці привезли із Туреччини небезпечний вірус Коксакі

44444 1 768x768
Поділитися новиною

44444 1 768x768Відтоді як Україна і Туреччина підписали угоду, яка дозволяє громадянам країн їздити за ID-картками без закордонних паспортів, чимало українців усе частіше дозволяють собі відпочинок на далеких берегах. Цьогоріч потік українців під час літніх відпусток став більш інтенсивним.

Днями мережею поширилась інформація про те, що українська родина підхопила небезпечний вірус на одному з курортів Туреччини в елітному готелі Calista Luxury Resort.

«Температура 40, висип розміром із горох по всьому тілу, діарея», – так описує симптоми один із хворих.

Попри те, що у людей була 40-градусна температура та величезні висипання на шкірі, готель не визнав своєї провини та нічим не допоміг хворим. А в готелі у цей період перебувало близько тисячі людей, і кожна третя дитина заразилася Коксакі. Тобто українці, які повертаються на Батьківщину, із великою ймовірністю можуть бути переносниками хвороби та інфікувати інших.

Відзначимо, вірус Коксакі у першу чергу вражає дітей, а вже від них хвороба передається і дорослим. Із моменту зараження інфекцією до прояву перших симптомів може пройти від 2 до 10 днів. На початковій стадії Коксакі важко відрізнити від грипу чи інших застудних захворювань. Температура тіла різко піднімається до 39-40°С, болить голова та м’язи.

Уже наступного дня починають проявлятися більш характерні для цього вірусу симптоми:

– на слизовій оболонці рота та на внутрішній поверхні щік з’являються маленькі бульбашки і виразки розміром до 2 мм у діаметрі;

– може почати боліти горло, тоді на мигдалинах з’являться пухирці;

– на долонях, між пальцями та на стопах сформуються невеликі бульбашки з рідиною, що схожі на вітрянку. Вони також можуть з’явитися на передпліччі та сідницях;

– висока температура триматиметься кілька днів, а потім нормалізується;

– пронос до 5-10 раз на день. Він рідкий, водянистий та без патологічних домішок, тобто крові, слизу та гною;

– блювота;

– висип від вірусу викликає свербіння.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...