На Полтавщині зафіксували лихоманку Західного Нілу

0 16290e 698bef96 orig
Поділитися новиною

0 16290e 698bef96 origРибалка на березі Дніпра у Кобеляцькому районі  інфікувався гарячкою Західного Нілу. Найбільш вірогідно, інфікування хворого відбулося в природних умовах у селі Придніпрянське (Радянське) Кобеляцького району Полтавської області, де хворий  тривалий час рибалив на березі Дніпра (Дніпродзержинське водосховище) та зазнав нападів комарів.

Через цю місцевість пролягають шляхи міграції птахів, а засоби захисту від комах не застосовувались.

Інцидент трапився 2 серпня 2017 року.

Захворювання діагностували в інфекційному відділенні Решетилівської центральної районної лікарні, куди хворого направив лікар сімейної медицини щодо лихоманки неясного походження.

Лабораторне обстеження підтвердило діагноз у лабораторії вірусології та СНІД ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» (Київ).

Офіційно з 2011 року захворювання зареєстроване у 26 мешканців Полтавської області, тоді як на інші території країни перепадає 65 випадків, – повідомили в Полтавському лабораторному центрі.

Лихоманка Західного Нілу – гостре трансмісивне вірусне захворювання із серозним запаленням мозкових оболонок, системним ураженням слизових оболонок, лімфаденопатією чи висипами. Найчастіше захворювання зустрічається в країнах Середземномор’я.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...