Сонце «пече» по-справжньому. Косметолог радить як уберегти шкіру

косметолог
Поділитися новиною

косметологВважається, що бронзова засмага – атрибут красивих, сексуальних, привабливих людей. Проте не всі знають, що засмагати не завжди корисно для здоров’я. У всьому потрібно знати міру, бажання мати приємний відтінок шкіри може призвести до утворення опіків. А тривале перебування на сонці може викликати сонячний удар, зневоднення організму і онкологічні захворювання шкіри. Тому спеціально для вас ми спільно із косметологом Зоєю Ємець, підготували поради як засмагати правильно, щоб отримати задоволення, красиву засмагу і насолодитися літом.

Шкіра може засмагнути і не в надто спекотний день

Косметолог не радить знаходитись на сонці з 12 до 16 години.  І навпаки рекомендує  захищатися від сонця не лише на морі, а й у помірних широтах.  До того ж, власникам чутливої шкіри – не лише влітку, а й з березня по жовтень.

Який захист брати – вирішує кожен на свій розсуд . Це може бути легкий одяг із натуральних тканин, обов’язково головний убір та окуляри, а також сонцезахисні засоби.  Спеціалізованої косметики вдосталь як у магазинах, так і в аптеках. Головне, як каже косметолог, не купувати її на ринках, адже їх продають під сонцем, і від температури їх склад може змінюватись, тож така косметика може викликати подразнення на шкірі.

«Коли ми в сонячний день ходимо по вулиці, потрібно мати головний убір і одяг бажано із натуральних тканин. Також потрібно захищати обличчя і декольте кремом із сонцезахисним фактором. А у відпустку обов’язково запасайтесь сонцезахисними засобами. Беріть широкий капелюх, який буде захищати волосся, вуха, обличчя і від опіків, і від пігментації. На сонці вживайте багато рідини».

Кожному типу – свій захист

Засіб від сонця треба обирати залежно від типу шкіри. Є чотири фото типи шкіри: перший – це блідо-рожева шкіра, така швидко «згорає», це люди зі світлими очима і веснянками, яким взагалі не рекомендовано перебувати на сонці. Другий тип – це люди з білою шкірою, світлими очима, світло-русявим волоссям (блондини). Третій тип – це люди зі світло-оливковою шкірою, карими очима і темним волоссям. І четвертий – шкіра оливкова, очі і волосся темні.

«Купуючи крем, звертайте увагу ,чи це засіб для тіла чи для обличчя.  Для обличчя краще обирати рідший засіб, для тіла – крем».

До речі, як стверджує косметолог, за шиєю жінки доглядають менше, ніж за обличчям.  А з віком шкіра стає тоншою, сухішою і потребує зволоження.

Сонце передчасно зістарює шкіру

«Не дуже корисно бути на відкритому сонці, адже це призводить до передчасного старіння шкіри. Обличчя найближче до сонця, тому й «горить» найбільше, особливо лоб і ніс. Від сонця на шкірі можуть з’являтись судинні «зірочки», капіляри, виникати старечі пігментні плями коричневого кольору. Це свідчить про те, що людина зловживає сонячними ваннами.

Окрім цього, останнім часом люди більше звертають уваги на родимки, бо від сонця є ризик переродження їх у меланому. Тому потрібно проконсультуватись щодо цього питання у лікаря».

Скільки засобу брати – це індивідуально. Його потрібно мастити достатнім шаром і водночас уникати липкості. Шия, обличчя, руки, спина, живіт більше засмагають, а ноги – менше. Навіть водостійкий крем потрібно поновлювати час від часу.

Часто можна помітити на пляжі дівчат із товстим шаром косметики на обличчі – йдуть засмагати у «повній бойовій готовності». Проте косметолог не радить користуватися парфумами, дезодорантом і декоративною косметикою, збираючись засмагати. Це може спричинити подразнення на шкірі, плями і свербіж.

Засмага «краде» вітаміни

Щоб шкіра залишалася пружною, зволожуйте її. Після засмаги робіть живильні маски для обличчя для всіх без винятку типів шкіри. А щоб уникнути зневоднення, пийте побільше чистої води. І пам’ятайте: сонячні промені зменшують вміст в організмі вітаміну С. Тому в літній період потрібно компенсувати його нестачу продуктами: смородиною, цитрусовими, петрушкою, болгарським перцем, капустою, шипшиною.

Доведено, що деякі продукти сприяють засмазі. Наприклад, помідори – у них у великій кількості міститься антиоксидант лікопен, який сприяє виробленню в організмі меланіну, який відповідає за засмагу. Морква й абрикоси також сприяють засмазі – бета-каротин, що міститься в цих продуктах, надає шкірі красивий помаранчевий відтінок.

Оксана Кириченко

 

Більшість вважає, що захищати шкіру від сонця потрібно лише тоді, коли планують відпочинок. Але це не вірно, захищати шкіру ми повинні навіть коли просто йдемо вулицею під палючим сонцем чи працюємо на городі. Найбільша активність сонця – із 10-ї до 16-ї години. У цей час рекомендують перебувати в тіні або максимально захищатися одягом, сонцезахисними окулярами і кремами

LIVE OFFLINE
track image
Loading...