Влада і громада

pismo 2
Поділитися новиною

pismo 2Шановні українці! Протягом історії нас намагалися позбавити не тільки незалежності, а й самостійності. При цьому хочуть втягнути у новий міфічний «Русский мир», із його так званою цивілізацією, нашпигованою бомбами, ракетами, армадою танків, цинічною, вишукано-хитрою брехнею, яка поєднується з залякуванням, підкупом, шантажем.

Якщо це дійсно «Райский мир», то чому туди ніхто не біжить? Ні українці, ні біженці, ні люди з усього світу. Природні почуття не обдурити. Ніхто не хоче туди, де гірше, ті ж самі росіяни, українці, біженці, переселенці. Як не крути, усі і мріють, і біжать відчути Європу. А там не феодалізм, не дикий капіталізм, а сучасний цивілізований світ. І дай Боже всім досягти такого рівня. На щастя, на початку століття мені вдалося хоч трішки побачити і відчути його, перебуваючи в Німеччині.

Безперечно, що в нашій державі надзвичайно багато проблем і негараздів, але це наша Україна, яку необхідно витягувати до належного стану і не розраховувати на якогось царя, а всі разом. Ніколи і ніде «манна» з неба не падала – її просто там немає. Вона ні з чого не візьметься. Її потрібно створювати.

Не можу погодитись із тим, коли часто, без всяких доказів та аргументів чую: «Вони там нічого не роблять!» І нехай не ображається громада. Для того, щоб у загальному давати таку оцінку, необхідно мати підставу. Наприклад, щоб кожен чиновник, депутат чи інші посадові особи в тій чи іншій формі надали необхідний звіт чи пояснення. А громаді до кінця домагатись виконання своїх інтересів і конституційних прав.

Після того, як Гадяч став містом обласного підпорядкуванням, пройшов рік. Багато змінилося в кращий бік, особливо в збільшенні фінансування. Почитайте звіт міської ради про конкретно виконані роботи і обов’язково все проаналізуйте. І ви переконаєтесь, що говорити, що нічого не робиться, – гріх. Інша справа, що недостатньо зроблено, особливо на околицях. Але не забуваймо про те, що за один рік все і одразу не зробиться. Завжди необхідно пам’ятати і враховувати, що за кожною цифрою виконаних робіт стоїть праця конкретних людей. Я, як і багато моїх однодумців, не хочемо в «новый русский мир». Із покоління в покоління ми були і хочемо бути українцями, а не якимись «новоросами». Ми не хочемо їздити на танках, а лише на сучасних машинах, жити по-людськи. Але для цього треба працювати, багато працювати.

СЛАВА УКРАЇНЦЯМ! УКРАЇНІ СЛАВА!

А. Гузь 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...