Затримали командира батальйону однієї з в/ч, який систематично здирав гроші з підлеглих

IMG 0378
Поділитися новиною

IMG 0378Заступника командира батальйону однієї із військових частин, що дислокується на Полтавщині, затримали на хабарі співробітники Служби безпеки України в Полтавській області спільно з поліцією під процесуальним керівництвом військової прокуратури. Офіцер систематично вимагав гроші з підлеглих військовослужбовців за непритягнення їх до дисциплінарної відповідальності, безперешкодне проходження служби, а також за можливість піти у відпустку. Оперативники спецслужби затримали здирника у службовому кабінеті під час отримання чергового хабара у розмірі п’ять тисяч гривень. Усього правоохоронці задокументували вісім епізодів одержання неправомірної вигоди. Затриманому оголошено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають оперативно-слідчі дії.

Затримали на хабарі заступника начальника митного поста

Посадовець систематично отримував гроші з підприємців за неперешкоджання їхній діяльності. Оперативники спецслужби затримали радника митної служби 2 рангу у власному кабінеті під час отримання 150 євро від місцевого мешканця за надання дозволу на ввезення товарів у «митному режимі переробки».

Під час обшуку кабінету здирника правоохоронці виявили ще майже 15 тисяч гривень, які він «заробив» протягом дня. Зловмиснику оголошено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Раніше співробітники СБУ викрили двох інспекторів Полтавської митниці, які організували пломбування вантажівок (т.зв. митне забезпечення) поза зоною митного контролю та без сплати відповідних платежів. Обох посадовців звільнено із займаних посад, а прокуратурою відкрито проти них кримінальне провадження.

Прес-група УСБУ в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...