Боротьба з вітряками

Земля 2
Поділитися новиною

Земля 2Ще в 2014році мешканець Рашівки Ф.Т. Мостовий звернувся до голови сільської ради із заявою про виділення йому законної земельної ділянки на території Рашівської сільської ради для ведення сільськогосподарського виробництва. Тоді сільський голова та депутати сільської ради відмовили Мостовому Ф.Т. по причині відсутності такої.

Більше двох років Федір Трохимович письмово звертався в різні владні та правозахисні установи Гадяцького району, Полтавської області, України, навіть до політичних організацій за допомогою, але всі в один голос письмово повідомляли йому про відсутність землі і посилали. Таким чином, отримуючи моральні та матеріальні збитки, Мостовий Ф.Т. боровся з «вітряками». 

Найпродуктивнішим став крок у розвитку подій, коли, скориставшись Державною публічною кадастровою картою в електронних мережах, Мостовий виявив наявність незареєстрованих ділянок ріллі на території Рашівської сільської ради, які в натурі використовуються під вирощування сільськогосподарської продукції, тобто обробляються.

На запит від 9.09.2016 року до відділу Держгеокадастру у Гадяцькому районі була надіслана відповідь за №14-1608-99.3-1127/2-16, в якій вказано 12 ділянок площею не менше 2 га, які не зареєстровані в Державному земельному кадастрі та інформація про них відсутня. Виходить, якщо ніякої інформації на ділянку землі ніде немає, значить вона вільна.

Поїхав Федір Трохимович перевірити про згадані ділянки на поле і побачив, що вони засіяні. Виникло питання: якого походження, кому належать ті землі, і чому вони не обліковані, чому його – пенсіонера, ветерана праці – обдурюють органи влади, чому обмежуються його законні права, принижується його гідність.

По захист із заявою звернувся Мостовий до Гадяцької поліції, яка не надала відповідь на пред’явлені в заяві питання відповідно до законів України, обмежилася неправдивою відпискою. Проте з відповіді голови Рашівської сільської ради Омельченка В.І. за №12967 від 18.11.16р. дізналися, що сільська рада не володіє інформацією про вище згадані ділянки, а усно це прозвучало так: «Та голова просто не знає про існування таких ділянок». Добре, допустимо, що голова не знає, але ж існує працівник землевпорядкування території сільської ради, який призначений на посаду, щоб володіти всією інформацією по землі і доводити її керівництву.

Не повірив Федір Трохимович черговій брехні голови. Він знає, що ті ділянки ріллі незаконно прихвачені не без участі голови сільської ради та землевпорядника, що там, можливо, прихована корупція. Тому рішуче налаштований боротися за правду на своїй  землі, відстоювати своє право на шматок землі площею 2 га, який згідно «Земельного кодексу України» може мати в користуванні  кожен громадянин України. Аналогічний випадок відбувся і в Плішивецькій сільській раді, коли громадянам села відмовили в реєстрації заяв на виділення земельних ділянок.

Можливо, така практика існує і в інших органах самоврядування Гадяцького району.

Людмила Голуб

LIVE OFFLINE
track image
Loading...