«Віщуни» у білих халатах

який грип або цю
Поділитися новиною

який грип або цю«Цілих три штами грипу очікує нас у поточному сезоні!» – урочисто проголошують у всіх новинах експерти медичної галузі. Сплеск захворюваності на грип та ГРВІ чекають вже у першій декаді грудня. Навіть штами вірусу, які будуть «косити» людей, визначили: вірус А / Каліфорнія / 7/2009 (Н1N1) pdm09, вірус A / Hong Kong / 4801/2014 (Н3N2) і вірус B / Brisbane / 60/2008.

Епідеміологи наперед вже знають приблизну кількість людей, які захворіють. Як і останні кілька років, поява грипу буде ознаменована хвилею відомостей про надзвичайно сильний і новий штам вірусу, який навіть може призвести до летального результату. Тому вже сьогодні всім пропонують вакцинуватись. Адже профілактика – це найдієвіший спосіб захисту від грипу.

Цікаво, як визначають вчені, який саме грип «прийде»? Чи можливо,  йдемо від зворотного: пропонуємо вакцинуватись від певного штаму грипу, і якої вакцини буде більше продано, такий і грип «нападе»?

Сумніваємось, що у світі з’явилось більше провидців. Тому змушені констатувати, що не варто довіряти всім подібним відомостям, але однозначно  до них  варто прислухатися.

Насправді з десяти тисяч хворих померти від грипу може лише один, але щоб померти від грипу, потрібно буде дуже сильно постаратися. Точніше, абсолютно ніяк не лікуватися.

Та й бігти і заздалегідь скуповувати всі розрекламовані ліки від грипу не радимо. Тому, якщо ви не належите до категорії людей, яких може легко налякати епідемія грипу, і прекрасно знайомі зі способами лікування, то боятися вам не варто. Дбайте про свій імунітет самостійно: поки є можливість, наїдайтесь домашніх вітамінізованих овочів і фруктів!

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...