Як доїхати на роботу, у лікарню, школу та інші місця?

16061
Поділитися новиною

16061Ці питання щоранку ставлять перед собою гадячани і не тільки. Та варіантів у вас буде не так вже і багато, а по суті один – це маршрутний транспорт. Хоч містом функціонує два автобуси, виявилось, що їхня робота добряче «кульгає». Адже люди скаржаться, що все частіше трапляються збої рейсів, відбувається скорочення графіків руху  транспорту. Що вже говорити про зупинки, на яких навіть немає графіків руху автобуса. Водії не дуже радо приймають пасажирів, якщо не в гарному настрої, можуть нагрубити. Наприклад, міським транспортом потрібно буде скористатися туристу або іногородньому, то незрозуміло, як дізнатися, о котрій годині відправляється автобус та звідки і куди він їде. На автобусі трафаретка є, але на ній написано «Малі Будища», чому не можна написати, як в усіх цивілізованих людей  «Гадяч – Малі Будища», щоб люди могли  орієнтуватися, звідки і куди здійснюється рейс.

Після скарг містян на транспорт  ми вирішили отримати коментар у директора ПрАТ «Гадяцьке АТП-15337» Григорія Куця.

«Рух автобуса по маршруту Гадяч – Малі Будища здійснюється сім разів на день. Пільговий проїзд діє у вівторок, згідно графіку. Кошти на пільгове перевезення перераховує управління соціального захисту. Пільговики пред’являють посвідчення і безкоштовно їдуть автобусом. Пенсіонери їздять безкоштовно щовівторка, а інваліди можуть користуватися транспортом безкоштовно кожного дня, незалежно від кількості разів».

Від мешканців пільгових категорій не раз чули нарікання, ніби водії автобусів говорили, що безкоштовні місця на сьогодні уже закінчилися, і людям доводилось платити, бо треба їхати. За даними управління соціального захисту населення, за перший квартал ц.р. на пільгові перевезення по місту були перераховані кошти в сумі 42 тис. 772 грн. 

Про те, що не на усіх зупинках є графіки руху, Григорій Іванович стверджує, що раніше частенько вішав, але їх постійно зривають. А зробити металевий йому «дуже затратно», а в сусідніх містах перевізники для цього гроші десь та й знаходять. Щодо трафаретки на автобусі відповів: «Люди самі бачать, у яку сторону їде автобус, чи в Малі Будища чи з них».

Але тут, мабуть, Григорій Іванович зовсім не подумав про гостей міста та туристів. Чесно кажучи, деякі відповіді керівника були дивними. Із його слів, усі рейси по місту і району неприбуткові. Якщо все так погано, чому ж не «віддати» ці рейси приватним перевізникам? Можливо, вони із задоволенням візьмуться за роботу і нададуть достойні умови перевезення громадян.

«Та хто там їздить тими автобусами?» – сказав наостанок  начальник АТП.

Ще 13 жовтня містом поширилися чутки, що автобус, що ходить по маршруту Набережна Грунь – мікрорайон Молодіжний, підвозити людей по місту не буде. Але в той же день на сесії міської ради міський голова запевнив, що дане питання  обов’язково буде вирішене, і вже з понеділка рух буде відновлено. Маршрутку, що була, зняли з рейсу у зв’язку з тим, що не було ліцензії на перевезення пасажирів, і відтепер перевезення за цим маршрутом буде здійснювати «Гадяцьке АТП-15337».  Але що ж вийшло? У понеділок зранку гадячани отримали неприємний «сюрприз» – повиходили на автобус, а його не було. Містяни, простоявши на холоді, на роботу, у лікарню, школу та інші місця добиралися чим могли.

Коли ж буде їздити автобус та за яким графіком – ми запитали у директора АТП:

«Тиждень попрацюємо по цьому рейсу, а там побачимо. Поки що автобус буде їздити по тому ж графіку».

Стосовно роботи таксі

Тут є свої нюанси, по-перше, це оплата, диспетчер може назвати одну суму, а водій – іншу, і різнитися вона може не у кілька гривень. По-друге , як трапляється зазвичай, автомобіль може бути далеко не в гарному технічному стані. От, наприклад, у Полтаві, коли викликаєш таксі, у більшості служб на телефон приходить смс із часом прибуття автомобіля і вартістю поїздки. А чим ми гірші за них?

Як же визначається вартість оплати таксі, чи то у них є така собі «мінімалка», чи розрахунок проводиться за кілометр? Щоб дізнатися, як саме проводиться оплата таксі, ми зателефонували на номер служби таксі, де відповіли: «Таксі Гадяч», і диспетчер повідомила, що вартість поїздки до 2 км – 25 грн, кожний наступний кілометр + ще 3 грн.

Загалом, служби таксі в місті вкрай на низькому рівні, зручностей для користувачів немає, але хочеться вірити, що й гадячани будуть їздити із комфортом.  

Оксана Руденко

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...