Відповідь Гадяцької райдержадміністрації на опубліковану статтю

Відповідь Гадяцької райдержадміністрації на опубліковану статтю

Відповідь Гадяцької райдержадміністрації на опубліковану статтю

Поділитися новиною

Відповідь Гадяцької райдержадміністрації на опубліковану статтюРеакція на публікацію

9 червня 2016 року у тижневику була надрукована стаття під назвою «Чому затягують процес виділення земельних ділянок?» (далі – стаття) з інформації, наданої Інною Володимирівною Рой (юрист ПрАТ «Райз-Максимко»). 

Використовуючи своє право на відповідь, а також на власне тлумачення справи у тому самому засобі масової інформації, із метою обґрунтування безпідставності поширених суджень, надавши їм іншу оцінку (ст.277 ЦК України, ч.2 ст.30 Закону України «Про інформацію» та ст.37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»), повідомляємо наступне:

Районна робоча група з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель у районі (далі – Районна робоча група) діє на підставі Положення про Районну робочу групу, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 26.05.2016 року № 347, яке згідно статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» оприлюднене у мережі Інтернет на офіційному веб-сайті Гадяцької районної державної адміністрації

26.05.2016 року у розділі «Діяльність РДА» / «Нормативно-правова база» / «Розпорядження голови РДА».

Згідно абзацу 9 пункту 1 статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» голова райдержадміністрації утворює для сприяння здійсненню повноважень місцевої державної адміністрації консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи, служби та комісії, члени яких виконують свої функції на громадських засадах.

Згідно пункту 6 Положення Районна робоча група має право одержувати інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

Щодо вимоги Районної робочої групи райдержадміністрації про необхідність повідомити Гадяцьку райдержадміністрацію про майбутнього орендаря земельних ділянок, то це рекомендація Районної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель у районі, із метою контролю за надходженням податків та платежів до бюджетів усіх рівнів.

Усі заяви про виділення в натурі земельних часток (паїв) розглядаються Районною робочою групою в межах чинного законодавства України, відповідно до вимог Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» та вимог статті 20 Закону України «Про звернення громадян».

Для прикладу: заява про виділення в натурі земельної частки (паю) від громадянина ПІП надійшла до райдержадміністрації 18.04.2016 року, вхідний від №884, розглянута на засіданні Районної робочої групи 5.05.2016 року, прийнято розпорядження голови райдержадміністрації 10.05.2016 року.

Повідомляємо, що розпорядження голови райдержадміністрації від 10.03.2016 року № 171 втратило чинність 26.05.2016 року (ще до опублікування статті). У розпорядженні від 26.05.2016 року №347 посилання на статтю 290 Податкового кодексу України відсутні (розпорядження оприлюднене на офіційному веб-сайті Гадяцької РДА).

Що до електронної адреси юридичного відділу РДА, то її взагалі не існує, є офіційна електронна адреса державного органу Гадяцької РДА: gаdiасh_ rda@uкг.net, на яку інформація від ТОВ «Стандарт-Агро» та Рой І.В. не надходила.

Окрім того, працівники юридичного відділу апарату РДА входять до складу районної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель у районі як її член та секретар та самостійно жодних рішень не приймають. Юридичний відділ апарату РДА забезпечує підготовку документів до розгляду на засіданні Районної робочої групи, за результатами розгляду заяв складає протоколи засідань та готує проекти розпоряджень голови райдержадміністрації.

М. Юшко, начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...