Для чого через десять років у Гадячі знову з’явилося Полтавське БТІ?

Для чого через десять років у Гадячі знову з’явилося Полтавське БТІ?

Для чого через десять років у Гадячі знову з’явилося Полтавське БТІ?

Поділитися новиною

Для чого через десять років у Гадячі знову з’явилося Полтавське БТІ?Пройшло дійсно більше десяти років, як державою був запроваджений електронний Реєстр прав власності на нерухоме майно, і Міністерством юстиції України зобов’язано було всі БТІ по Україні підключитися за свій рахунок до цього реєстру та занести до нього дані з архівних матеріалів про проведену раніше у БТІ реєстрацію об’єктів нерухомого майна та прав на них.

Так от, Полтавське БТІ у той час відмовилось підключати ваш регіон до електронного Реєстру прав власності на нерухоме майно і вивезло весь архів із Гадяча, не передавши його навіть у місцевий архів, щоб була можливість із ним працювати. У такому разі Міністерством юстиції була дана вказівка Миргородському БТІ, яке знаходилось територіально близько до вашого регіону, терміново виконати державне замовлення по підключенню вашого регіону до електронного Реєстру прав власності на нерухоме майно. Постало питання перед нашим БТІ: як же заносити дані, коли архів вивезений, як без нього працювати?

Наше підприємство, у супереч такій ситуації, справилося із завданням держави та всіх сільських, міської і районної рад, які своїми рішеннями виконавчих комітетів надали Гадяцькій філії Миргородського БТІ виконувати облік та реєстрацію об’єктів нерухомого майна у вашому регіоні. Ми появочно запрошували жителів м. Гадяч та Гадяцького району і з наявних оригіналів документів наповнювали поступово цей реєстр, який був включений ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України у Гадячі в 2004 р. Адже пам’ятаєте, які були черги біля філії, і за короткий час ми обслужили населення, черги зменшилися і надалі пішов процес звичайний, при відчуженні майна надавалися послуги нашим БТІ як із реєстрації прав, так і з виготовлення технічного паспорту на об’єкт нерухомості. Жителям вашого регіону необхідно зрозуміти, що той архів, який був вивезений із Гадяча Полтавським БТІ, уже не дійсний, це паперовий непотріб, так як він перенесений в електронний реєстр, який з 1.01.2013 р. переданий до Реєстраційної служби та з яким на даний час працюють реєстратори. У процесі занесення даних до електронного реєстру нашим підприємством були виготовлені нові технічні паспорти на об’єкти нерухомого майна, так як Полтавським БТІ ця документація виконувалася з порушенням нормативних актів: відображалася тільки основна будівля, а дворова частина з господарськими будівлями та спорудами – ні. На сьогодні за БТІ залишились функції виготовляти технічну документацію, тож Гадяцька філія нашого підприємства продовжує свою роботу за адресою: м.Гадяч, вул. Полтавська (50 р. Жовтня), 27, маючи на це всі необхідні сертифікати та права. Історія кожного об’єкту зберігається в архіві, до нього заносяться всі зміни. Через такий тривалий час з’явившись у вашому регіоні, Полтавське БТІ з метою збагачення вносить смуту серед населення. Дійсно, тепер у всіх постало питання: «Як і де вірно підготувати документи на нерухоме майно до його реєстрації в Реєстраційній службі?» Усе зовсім просто: звернутися за вищевказаною адресою до Гадяцької філії Миргородського БТІ, яка по існуючих у вас документах виконає перевірку об’єкта та внесе зміни, а якщо новий об’єкт, то виготовимо новий технічний паспорт. Крім цього, працівниками переглядаються наявні у вас документи і безоплатно надається повна консультація, куди звертатися далі. Ми допомагаємо населенню розібратися в цій складній ситуації, яка зараз виникла, коли роз’єднали дві приналежні функції:

– реєстрація прав власності – у Реєстраційній службі;

– технічний паспорт – у БТІ. 

А от «смута» полягає в тому, що, роз’їжджаючи по вашому регіону, Полтавське БТІ розказує населенню, що технічний паспорт дійсний тільки 2 роки, і пропонує їх переробляти в Полтавському БТІ. Ніяким нормативним документом така інформація не підтверджена. Технічний паспорт переробляється на новий в разі виявлення змін на об’єкті нерухомого майна. Інша «смута» Полтавського БТІ в тому, що нібито треба замовляти у них довідку про те, чи реєструвалося майно до 2004 р., і таку довідку видадуть при умові виготовлення нового технічного паспорта. Із приводу цього роз’яснюємо, що ніяким нормативним документом така довідка не передбачена, а якщо порахував за потрібне реєстратор чи нотаріус затребувати таку довідку, то по закону вони повинні направити листом запит до Полтавського чи Миргородського БТІ, на що БТІ безоплатно надсилає відповідь листом.

Чому така недостовірна інформація надається полтавським БТІ, судити вам – тільки з метою збагачення за ваш рахунок.

Звертайтеся до нас – і ми роз’яснимо вам будь-яку ситуацію.

Тел. (050) 305-05-13, (050) 230-80-87, 3-34-04.

Н.С. Кумейська, директор Миргородського БТІ 

1 коментар до “Для чого через десять років у Гадячі знову з’явилося Полтавське БТІ?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...