За недотримання правил благоустрою будуть штрафувати!

Іван Підгайний

Іван Підгайний

Поділитися новиною

 Іван Підгайний Нове обличчя

Ще 5 травня Іван Підгайний був призначений на посаду інспектора по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста. До призначення на посаду 30 років пропрацював будівельником на місцевих підприємствах. Нині є депутатом міської ради.

Спочатку він довго ухилявся від розмови з кореспондентами тижневика, але нам все ж таки вдалося поспілкуватися з ним.

На запитання, які ж саме обов’язки має виконувати, у відповідь Іван Олексійович показав посадову інструкцію. Ну, можливо, ще пройшло небагато часу, і він не встиг її вивчити. 

– Виконую функціональні обов’язки, які на мене покладені. Намагаюсь утримувати порядок у місті. Мешканці не дуже активно допомагають, більшість тільки звертаються з побажаннями та пропозиціями. Контролюємо благоустрій, їздимо та робимо обхід по місту.

На запитання кореспондента куди їздили та де робили обхід, відповісти не зміг чи не захотів.

Хоча повідомив, що за порушення правил благоустрою діють штрафи, які були встановлені ще у 2006 році. А ось за час роботи Івана Олексійовича штрафували тільки місцевих підприємців за розміщення реклами в недозволених місцях, і правопорушникам коштувало це 510 грн.

Проблемні питання з мешканцями міста ще не обговорювалися. Як сказав Іван Олексійович, частенько виїжджає на виклики по письмових зверненнях громадян. Більшість скарг надходить за сміття та стихійну торгівлю, за порушення правил зелених насаджень та їх вирубки. Головними проблемами у місті, які новопризначений планує виправити, є водовідведення та стихійна вулична торгівля. Про нарікання батьків на дитячий майданчик, на якому у літню спеку немає можливості гуляти з дітлахами, інспектор по контролю за благоустроєм сказав, що вперше чує. Проте впевнено заявив, що усі майданчики будуть поступово поновлюватися, а парк готується до реконструкції.

Під кінець розмови інспектор нас запевнив, що надалі більш ретельно буде вивчати проблеми міста та активно співпрацюватиме з його мешканцями.

Оксана Руденко

Деякі із завдань та обов’язків інспектора по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста:

Проводить рейди з метою протидії стихійній торгівлі, підтримки громадського порядку та перевірки об’єктів території міста.

Відвідує підприємства, установи, організації, фізичних осіб, підприємства незалежно від форми власності.

Складає акти, приписи і адміністративні протоколи про адміністративні правопорушення в межах компетенції та порядку, передбачених чинним законодавством.

Розглядає звернення, заяви та скарги з питань благоустрою, санітарії та екології.

Веде профілактичну роботу з метою запобігання  правопорушень у сфері благоустрою та громадського порядку.

Здійснює опитування громадян та відбирає в них пояснення у зв’язку з порушенням ними вимог законодавства з питань благоустрою території міста.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...