Житлові субсидії на новий період

Житлові субсидії на новий період

Житлові субсидії на новий період

Поділитися новиною

Житлові субсидії на новий періодПостановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» передбачено автоматичний принцип надання субсидії на новий період, тобто скасовано необхідність повторного звернення, у разі відсутності змін, до управління соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

Таким чином, за продовженням субсидії  на новий термін звертатися не потрібно. Після закінчення терміну отримання субсидії управління самостійно здійснить розрахунок субсидій для домогосподарств – одержувачів субсидії на наступний термін.

Тобто, одержувачам субсидії, яким було здійснене призначення на період з 1.05.2015 р. по 30.04.2016 р., буде проведено призначення субсидії на новий термін з 1.05.2016 р. по 30.04.2017 р. без особистого звернення громадян.

Однак якщо розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг не перевищує обов’язкового відсотка платежу протягом двох сезонів підряд, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на наступний період на підставі звернення громадян.

Зверніть увагу! Заявник-отримувач субсидії у попередньому періоді зобов’язаний повідомити управління соціального захисту населення:

– якщо відбулися зміни у складі сім’ї або у складі зареєстрованих є особи, які фактично не проживають у домогосподарстві;

– змінився перелік отримуваних житлово-комунальних послуг;

– було придбано майно, товари чи здійснено оплату послуг на суму, що перевищує 50 тис. гривень.

У такому випадку субсидія буде перепризначена на підставі звернення особи на новий період.

Для призначення (непризначення) субсидії на новий період спеціалісти управління нададуть запити: до організацій-надавачів послуг – про забезпеченість домогосподарств комунальними послугами, їх вартість; до житлово-експлуатаційних організацій або інших органів, що визначені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а у сільській місцевості до сільських (селищних) рад – про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб; до Державної фіскальної служби, управління Пенсійного фонду, районного центру зайнятості – про доходи зареєстрованих осіб. Рішення про призначення (непризначення) субсидії буде прийняте протягом десяти днів після отримання вищезазначених даних. Після проведених розрахунків заявнику буде видане повідомлення про призначення (не призначення) житлової субсидії.

В. Тарасенко, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...